Със стара винетка? Може – до 31 януари

Вашата оценка

От 18 януари /понеделник/ винетките за 2010 година ще могат да се закупуват от всички пунктове, определени за продажба в страната. Това стана ясно след като бе сключен новият договор с Агенция „Пътна инфраструктура“.

Cъс стикерите от миналата година ще може да се кара и през целия януари. За годишните още преди време бе решено, че ще важат за 13 месеца – т. е. до края на януари. Допълнителен бонус е и това, че КАТ няма да глобява през този месец шофьорите, които нямат стикер. Причината за неочаквания бонус е, че ведомството все още не е сключило договор с новия разпространител на винетките. От пътната агенция припомнят още, че новите винетки за тази година – годишни, месечни и седмични, могат да се намерят на всички ГКПП-та и офиси на агенцията.

От 18 януари се очаква да започне и масовото разпространение на винетки в около 1500 пункта в страната.

Със сигурност ще можем да си купим стикерите от големите бензиностанции. В момента текат преговори с няколко вериги магазини за хранителни продукти. Засега разпространителите не уточниха кои са те, но обещаха в близките дни на сайта им и на този на НАПИ да бъде качена пълна информация.

Цените и тази година остават същите за леките коли. Таксите за тежкотоварните превозни средства от по-високата екологична категория – „ЕВРО – 3, 4, 5, ЕЕV“, ще бъдат намалени с 5%, а за тези от „ЕВРО – 0, 1 и 2″ се увеличават с 30%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.