Пожар остави Кольо Фотото без покрив над главата

Вашата оценка
Огнената стихия унищожи цялата покривна конструкция

Огнената стихия унищожи цялата покривна конструкция

Часове преди настъпването на Бъдни вечер инцидент остави една от емблематичните фигури на Свиленград буквално без покрив над главата. На 23 декември, около 20.00 часа, е подаден сигнал в местната противопожарна служба за разразил се огън в къщата на Николай Христов, по-известен в града като Кольо Фотото. За пожара са известили съседи на потърпевшия, който по това време се е намирал в къщата, без да подозира за станалия инцидент. Благодарение на бързата намеса на огнеборците, той е бил изваден невредим през терасата.

В резултат на големия пожар е била унищожена над 100 кв. м. покривна конструкция, голяма част от покъщнината, засегнат е и втория етаж на къщата. Четири екипа са се борили часове наред докато локализират разразилия се пожар, който е бил ликвидиран напълно близо 12 часа след началото му. Направеният оглед на следващия ден сочи, че на тавана на двуетажната къща, където е избухнал огънят,  са били съхранявани голямо количество дърва за огрев, огромна покъщнина и около 1000 книги от личната библиотека на Кольо Фотото. Пожарът най-вероятно е възникнал в резултат на невнимание и неправилно боравене с отоплителната печка. Според потърпевшия, жар от пепелта на казанчето е попаднала сред дърва за огрев, когато е почиствал кюмбето. Дървата са се намирали на стълбището, което води към таванската част. Друга версия, по която се работи, е неизправност в електрическата инсталация.

Пак в резултат на невнимание са станали и други два инцидента в началото на новата година, съобщиха от противопожарната служба. На първи януари на огнеборците се е наложило да гасят запален комин в Свиленград, а само часове след полунощ на 31 декември контейнер за смет е пламнал в Любимец. От местното звено за противопожарна безопасност призовават гражданите да бъдат особено внимателни през отоплителния сезон и най-вече при боравенето с отоплителни уреди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.