Борисов е новият председател на ГЕРБ

Вашата оценка

Източник: www.dnes.bg

Снимка: БГНЕС

С единодушие делегатите на националното събрание на партията ГЕРБ избраха за неин председател Бойко Борисов, предаде кореспондент на Dnes.bg.

При избирането си той заяви: „Ръководството на партията с нищо не се е променило, но законът бе такъв.

Пред ГЕРБ никога не е стоял въпроса кой е първи и кой е пети. Искам да е ясно, че аз се занимавам максимум с правителството, а Цветанов се занимава с партията“.

Премиерът също така благодари на Синята коалиция и АТАКА за проявеното държавническо мислене.

Номинацията му беше предложена от досегашния председател Цветан Цветанов, който вече заема поста на заместник – председател.

Това бе единственото предложение за председателския пост. За кандидатурата на Борисов гласуваха 1227 делегати.

Малко преди да даде поста си, Цветанов обясни: „Екипът на политическа партия ГЕРБ е най-големият и ще остане такъв, за да побеждава в името на България“.

Отчетът, в който бе представено постигнатото от партията за последните три години бе приет с 1234 гласа.

На днешния форум присъстват 1303-ма делегати. Вътрешният министър продължи: „Ако полицията и Цветанов не бяха единни, днес нямаше да го има този успешен проект“.

Така Цветанов обяви, че ГЕРБ е успяла да върне доверието на гражданите и ще продължи да го прави, както в страната така и в Европейския съюз.

„Ние създадохме диалог с всички общини без значение на тяхната принадлежност. Цветанов поиска от своите съпартийци да очертаят слабостите, за да не се допускат в бъдеще.

От своя страна вицепремиерът Симеон Дянков определи като основен приоритет на партията възможно най-бързо излизане от икономическата криза и превръщането на България в средно богата европейска страна.

„България ни доведе тук, за да покаже, че иска промяна и ние сме надеждата на всички българи от и извън ГЕРБ“ – обясни високопарно Дянков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.