ВиК спира водата за две неплатени сметки

Вашата оценка

Източник: Haskovo.net

От днес ВиК Хасково тръгва на масирани проверки за длъжници на дружеството, които имат повече от две неплатени сметки за вода, не само в областния град, но и в региона. Това информираха от пресслужбата на водното дружество. Проверките ще са ежедневни, няма срок за кампанията. Едва след като всички длъжниците си платят или бъдат отрязани, ВиК ще започне целево следене само на абонатите които са направили най-големи сметки или редовно „забравят” плащанията за консумираната вода.

Инкасаторите ще следят и за незаконни тръбни отклонения и нелегални абонати. Спрямо такива ще се извършва незабавно прекъсване на водоподаването дори и да трябва да се разкопава за да се стигне до водопровода. Съгласно новите промени в нормативната база, всеки гражданин е ДЛЪЖЕН да пусне екипите на Водното в дома си, след съответната легитимация на служителя. Екипите са облечени в специални униформи, с отличителни якета и значки. На значките пише „инкасатор”. След представяне и по документи, абонатът незабавно трябва да осигури достъп на проверяващия до водомера си, категорични са от ВиК.

„От тук нататък ще процедираме като енергото. Спираме водата при две неплатени сметки” заканиха се от Дружеството и дадоха ясно да се разбере, че времето на компромиси е свършило.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.