Никола Динков ще изгражда библиотеката в Харманли

Вашата оценка

Никола Динков

Фирмата на строителния предприемач Никола Динков е част от консорциума, който ще преустрои старата ритуална зала в Харманли и ще я превърне в мултифункционална сграда. Там в бъдеще ще се помещават  библиотеката и още няколко културни институции от съседния град, научи e-svilengrad.

В компанията „Харманли 500 години” влизат още “Ковег” ООД, “Дега” и “Евробилдинг ВТ”. Те предложиха най-добра оферта и спечелиха обществената поръчка за изграждането на модерното здание в града на Белоногата. Проектът е на обща стойност 2,3 млн. лв. и се финансира от местната община със средства, дошли от държавата в замяна на това, че Харманли прие софийския боклук.

Самото преустройство е по проект на Елисавета Стоева, роден архитект, направил сериозно име в Канада. Според нейните планове на първия етаж ще се изгради  кафене и приемна зала за 55 човека, там ще има и детска читалня, стая за краезнание и ателиета. Наред с това ще се изгради и малко копие на аула, където ще могат да се провеждат различни културни фестове, като например „Поети с китара”.

Никола Динков и другите фирми, влизащи в консорциума, ще трябва да приключат ремонтните дейности до 165 дни. Първата копка е планирана за четвъртък.

Коментари

  1. Динков казва

    До колкото знам в Харманли кмета е от БСП и за това Динков строи там! Защо не строи например в Стамболово или Хасково например! Да ежив и здрав и успех в живота!

  2. Ivan казва

    Да живеят другарите-капиталисти! Дано само библиотеката за милиони левове не бъде с японска мозайка като свиленградските му еднотипни жилища.

  3. Пенко Живота казва

    Брей, брей, брей тоя Динков само космодрум не е строил

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.