Свиленград тества вратар и нападател

Вашата оценка

24-годишният нападател Владимир Владимиров, играл за последно в Янтра и 21-годишният вратар Лазар Иванов от Пирин /Разлог/, започнаха подготовка със Свиленград 1921. Двамата ще имат на разположение близо седмица, в която ще трябва да докажат, дали имат качества да носят екипа на южняците.

Владимиров освен като нападател, успешно може да играе и като офанзивен полузащитник. Информацията за него обаче е твърде оскъдна и само става ясно, че той е юноша на габровци. По думите на спортно-техническият директор на тима Румен Стоянов обаче, футболистът притежава необходимите качества и ще му бъде дадена възможност да разкрие потенциала си в следващите няколко дни.
За разлика от него, другият нов  – Лазар Иванов, е по-познато име във футболните среди.  Роденият през 1989 г вратар е юноша на Левски. През 2006 г, той спечели приза най-добър вратар на турнира „Юлиян Манзаров“, провеждащ се ежегодно в Свищов.

По това време той получава и няколко покани за юношеската национална гарнитура до 17 г. Голкипърът е определян за изключително перспективен, но заради наличието на Георги Петков, Божидар Митрев и Цветан Димитров на него не му бе даден шанс за изява на „Герена“ и през есенния полусезон той е пратен да се обиграва в Пирин /Разлог/.

С неговото идване на Колодрума се събраха общо 6 вратари – треньора Краси Паскалев, юношата Димитър Николов, Милен Вангелов, Николай Марков, Николай Младенов и споменатия Лазар Иванов. Сигурни може да се смятат само първите двама, като до седмица ще трябва да бъде решено кои измежду другите трима вратари заслужават да останат в клуба.

Решителна за бъдещето на въпросните играчи е двустранната игра, която ще се проведе в събота. Освен тях на проби са още защитникът Георги Петков и нападателят  Паоло Драголов.
 Очаква се тя да се проведе в Гърция, за да се запази доброто състояние на Колодрума. В съседната община Дикия, местният тим ще тренира по няколко пъти седмично, тъй като официалният  терен тепърва се очаква сериозно да се натовари,  заради идването на есенния шампион Литекс. Ловчанлии смятат да провеждат по две тренировки на ден в Свиленград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.