ВиК врътна кранчетата на 13 абонати

Вашата оценка

Михаил Милев

На 13 домакинства в града е спряно водоподаването, заради неплатени стари сметки, съобщи за e-svilengrad началникът на ВиК  Михаил Милев. Санкциите са наложени още в първите работни дни на новата година. Майсторите спират водата, дори само при две последователни неплатени сметки. В града са създадени  4 мобилни групи, които да следят за тези нарушения.  По закон всички абонати са длъжни да осигурят достъп на инкасаторите до водомерите си. При необходимост служителите на ВиК имат право да потърсят и съдействието на полицията. Ако нередовните платци изплатят всички стари задължения плюс такса от 22 лева за демонтиране на заключващото устройство, водоподаването на абоната ще бъде възстановено още на същия ден, уточни г-н Милев. Вече трима от изключените абонати са платили дълга си на обща стойност от 526 лева и водоподаването им е възстановено, допълни още Милев. Останалите десет все още не са се издължили. Те трябва да внесат общата сума от 1263 лева, след което ще могат отново да се включат в мрежата.

Акцията по залавянето на нередовни платци към ВиК дружеството тече още от миналата година. През 2009 обаче събиранията ставаха само през последната седмица на месеца, сега мобилните групи работят всеки ден. В момента в цялата област текат проверки и за кражби на вода. Целта е да бъдат открити и премахнати незаконни отклонения. Местното ВиК дружество извършва постоянен контрол върху водопроводните инсталации за предотвратяване на аварии. През зимния период повредите в града чувствително са намалели.

С нови униформи от края на миналата година са всички инкасатори в града. Работните облекла са с надпис “ВиК Хасково” . Служителите вече имат и значки с логото на дружеството и индивидуален номер на тях, по който може да бъде подадено оплакване от страна на гражданите. Новите униформи са въведени, за да могат хората да разпознават по-добре инкасаторите.

Коментари

  1. Валентин казва

    Тоя от снимката няма ли да си ходи вече? Нека компетентни хора да управляват ВиК-то, а тези с партийните квоти да си ходят, както и партията им си отиде!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.