Наградиха шефа на пожарната за постижения в спорта

Вашата оценка

Зам.-министърът на МВР Павлин Димитров връчва наградата на Валентин Ангелов

Специален приз за принос в развитието на пожароприложния спорт получи началникът на местната противопожарна служба Валентин Ангелов. Церемонията по награждаването се състоя днес в Министерството на вътрешните работи. Наградата се връчва от Спортната асоциация на МВР и е част от техните годишни награди. Ръководителят на местната служба е отличен заради съществен принос в развитието на специализирания спорт. Той е и единственият българин, който има сертификат за международен съдия.

Валентин Ангелов се нареди сред деятелите със съществен принос за дейността на Спортната асоциация, заедно с Камен Пенков – председател на Асоциацията, Асен Асенов, Веселин Петров и други. На събитието присъстваха най-добрите спортисти, треньори и деятели, допринесли за успехите на Асоциацията през 2009 г. Отличията бяха връчени лично от Министъра на вътрешните работи и висши ръководители на МВР.

В пожароприложния спорт огнеборците демонстрират бързина, ловкост и професионално майсторство, съобразителност и способност за взаимодействие. Колективните дисциплини имат приложен характер, показващ похватите за действие при гасене на пожар. В най-атрактивната и зрелищна дисциплина “щурмуване на учебна кула”, с помощта на четириметрова стълба, съоръжена с 50-сантиметрова кука, пожарникарите преодоляват 30 м. гладко разстояние и на три пъти изкачват височина от 12 метра. Дисциплината “100 м. пътека с препятствия” пък е изпитание за бързината, физическите възможности и степента на концентрация у служителите.

Коментари

 1. Браво казва

  Браво. Много се радвам. Валентин Ангелов е показал, че е кадърен специалист и безспорно е един от директорите на държавни ведомства, който си разбира от работата. Най-важното той е Човек с главно Ч и не мисля, че някои може да каже лоша дума по негов адрес
  Браво !!!

 2. Интересуващ се казва

  Браво на г- н Ангелов, той заслужава такова високо признание.

 3. aa казва

  Винаги ще се намери някой да го оплюе или да омаловажи успеха му.Все пак Честито от мен.

 4. ..... казва

  Браво на Полковника….Догодина Вече Трябва тои да връчва наградата…не на него да я връчват…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.