Касоразбивачи задигнаха сейф с 35 000 лева

Вашата оценка

Касата, от която са задигнати парите

Двама мъже са арестувани от полицията само няколко часа, след извършването на нагъл обир в града, съобщиха от полицията. Задържани са 27-годишният П. П. И 32-годишният М.С., и двамата криминално проявени. Потърпевшият е 46-годишен търговец на печки от Свиленград. В злополучния ден той се разделил с 35 000 лева и злато, след като апашите задигнали метална каса с ценностите и парите от дома му на ул. “Странджа”. В сейфа свиленградчанинът държал 21 000 лева, 2 900 долара, 4 000 евро и около 100 грама златни накити – пръстени, гривни, обеци и медальон.

Крадците са задържани няколко часа по-късно в село Левка, където живеели близки на единия от тях. Близо до къщата криминалистите открили и срязаната с ъглошлайф каса. В хода на работата полицаите са намерили и колата, с която са превозени откраднатите пари. За по-сигурно, веднага след кражбата, апашите я пребоядисали с лесно отмиваща се боя от бяла в зелена.

При обиск в дома на единия от престъпниците служителите на реда са открили електронна везна със следи от амфетамини по повърхността й. Открити са също два мобилни телефона и ключ с неизвестно предназначение. В джоба на якето на 32-годишния крадец пък са намерени двата подправени ключа, с които са отворени входните врати на дома на потърпевшия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.