Свиленградската болница на бунт срещу делегираните бюджети

Вашата оценка

Готови сме да предприемем законни протестни действия, ако болниците преминат на делегирани бюджети и парите за клинични пътеки бъдат орязани с 30 процента, това каза за Дарик директорът на МБАЛ-Свиленград д-р Димитър Ермов. Според него, готвената от здравното министерство промяна, касаеща броя на болниците обрича на загуба всички работещи здравни заведения. Не се притеснявам за ръководената от мен болница, от 2006-а година насам тя е на печалба, добави д-р Ермов. Според него ако се въведат делегирани бюджети обаче, парите на свиленградската болница бързо ще се стопят. През миналата година от там са преминали  6662 пациенти. От 1 януари в МБАЛ-Свиленград работи ново отделение по неврологични болести, а във вътрешно е привлечен специалист-пулмолог. 77 са вече клиничните пътеки по които болницата в Свиленград ще сключва договор със Здравната каса, 64 са били те през миналата година

Това говори, че ние работим добре, привличаме все повече пациенти, освен от Свиленград и от съседните градове които останаха без адекватно медицинско обслужване, допълни д-р Ермов.

Източник: www.dariknews.bg

Коментари

  1. Galia казва

    Има за какво да се притеснява и той, а и всички ние. При делегирани бюджети ще се закрият и добрите болници, които сега изглеждат повече от сигурни. В това число и нашата.

  2. Валентин казва

    Като гледам по телевизията какви болнични заведения има, направо им се чудя, как могат да ги оставят все още да работят. Нашата болница, сравнена с тях е като резиденция. Да дойдат и да питат как стават нещата и да го направят. Според мен всичко това става с много труд и естествено с много време и пари. Трябваше по-рано да се мисли за това, дали болничното заведение ще го бъде или не. Екипа на д-р Ермов отдавна е осъзнал всичко което е необходимо да се прави и ето го резултата – болнично заведение с достатъчно клинични пътеки, квалифицирани лекари и отлични условия. От тук нататък може да се чакат само хубави неща!
    Поздравления за д-р Ермов, целия му екип и всички лекари, сестри, санитари и работещи в МБАЛ Свиленград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.