Арестуват пожарникар с 30 000 евро в банка

Вашата оценка

Преглед на регионалния печат – 17 май

Арестуват пожарникар с 30 000 евро в банка е водещото заглавие в новия брой на Хасковска Марица. 4 месеца разработват 41-годишния огнеборец Иван Иванов от Димитровград, налагат му домашен арест. Според разследващите служителят на МВР се е занимавал с лихварска дейност. Днес съдът решава за друг димитровградски лихвар – бай Недял, и групата му за мокри поръчки.

200 лв. бонус за учителите на 24 май е другото водещо заглавие. Само големите школа с премии от бюджетни икономии. Сумата е приблизително 1/3 от средната работна брутна заплата / 650 лв./ в образователния сектор.
Електрифицират железницата до Турция. Министърът на транспорта Александър Цветков ще даде официален старт на проекта за реконструиране и електрификация на железопътната линия между Свиленград и границата ни с Турция. Това е първият железопътен проект, финансиран по оперативна програма “Транспорт”. Стойността му е приблизително 86 млн. лева.

Хасковлия източи 33 бона, ще лежи 8 години е водещото заглавие за  Новинар Юг. Толкова пари източил Панайот Тенев от чужди сметки с подставени лица и с кражба на самоличности.

Почват новата жп линия за Турция е заглавието на фокус днес. След забавяне от близо година започва изграждането на новата железопътна линия, информира всекидневникът. След приключване на ремонта се очаква скоростта на влаковете да достигне до 160 км./час.
Учител от Химията първенец у нас и трети в Москва, пише още Новинар. Преподавателят по информатика Георги Гочев разработи електронно портфолио и онлайн система за атестиране на гимназисти.

БАН погва киселото мляко менте. Гордостта на българина стана жертва на комерсиалността на производителите му. Учените от микробиологичния факултет разработват проект, който да сигнализира на потребителите, че в килелото мляко има вредни съставки. Когато разработката стане факт ще бъде лесно достъпна за всички хора. Все още обаче не е ясно кога ще може да се внедри на пазара.

Коментари

  1. постоянен читател казва

    Гледай ти, с какви пари си играят огнеборците! Ами че те били много богати! Значи заплатите им са добри и си струва човек да работи в пожарната!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.