Запечатаха бензиностанция на входа на Капитан Андреево

Вашата оценка

Бензиностанция в Капитан Андреево беше запечатана след оперативни действия на митническа мобилна група днес. Информацията бе съобщена от Агенция “Митници”. В проверката по случая са включени служители от няколко ведомства –  служители на Митница Свиленград, митнически мобилни групи на Агенция “Митници”, ГД “Контрол на качеството на течните горива” и НАП ТД Пловдив, ИРМ Хасково. След извършено наблюдение в рамките на осъществявания контрол върху движението на акцизни стоки, митническите служители селектират за проверка бензиностанции на главен път Е-80, област Хасково. Бензиностанцията е собственост на еднолично дружество с ограничена отговорност, регистрирано в Стара Загора. Митничарите установяват, че за две от зарежданията на гориво не са издадени фискални бонове, а данните от бензиноколонките не са отчетени от фискалното устройство.
При проверката на митничарите са взети проби за анализ за целите на контрола на акцизните стоки. Предприети са действия по обезпечаване на доказателствата относно намиращото се в обекта дизелово гориво в съответствие с разпоредбите на ДОПК.
Служителите на ГД “Контрол на качеството на течните горива” са извършили проверка и взели проби съгласно Наредбата за изискванията за качеството на течните горива. Поискано е съдействие от органите на НАП, които започват проверка относно спазване на данъчното и осигурително законодателство.
При проверка на книгата за Дневни финансови отчети служители на НАП установяват, че няма отразена началната касова наличност. При проверка на касовата наличност е установена разлика която не е нанесена в книгата за ДФО. Данните за неиздадени фискални бонове от две зареждания на дизелово гориво на клиенти са установени чрез проверката на митническата мобилна група. В обекта няма заверен кочан с ръчни касови бележки. Констатирано от органите на НАП е и наличието на чужда валута в касата на обекта. Също така в касата на обекта е установено наличие на чужда валута.
Всички контролни органи продължават работата си по случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.