Над 1000 ще участват във фестивала „Песни и танци без граници“

Вашата оценка

Над 1000 участници – състави и индивидуални изпълнители, са заявили желание да се включат в тазгодишното издание на международния фолклорен фестивал „Песни и танци без граници“, съобщиха организаторите. Надпяването ще се проведе от 3 до 6 юни в залата на НЧ „Просвета 1870″. За пета поредна година в рамките на четири конкурсни дни на фестивалната сцена ще се изявяват фолклорни изпълнители от

страната и чужбина. Засега два гръцки състава са заявили участието си на фестивала. По регламент могат да участват танцови състави, ансамбли, групи за народни песни, народни хорове и оркестри, инструментални фолклорни състави и индивидуални изпълнители. За участниците във фестивала няма възрастови ограничения. Ще бъдат присъдени шест награди в отделните категории и голяма награда на фестивала.

Оценяването на изпълнителите ще се извършва от тричленно професионално жури, в състав: професор Милчо Василев, диригент и художествен ръководител е на Академичния народен оркестър, гл. ас. Димитър Русков, художествен ръководител на самодеен танцов ансамбъл „Хебър“ и Петя Стефанова, художествен ръководител на детски танцов състав „Тракийска люлка“.

Тази година за първи път фестивалът „Песни и танци без граници“ има собствена страница в Интернет, където ще бъде давана актуална информация за участниците и снимки от концертите – www.festival-svilengrad.info.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.