Хванаха хероин за над 5 млн. лева, Дянков поздрави митничарите за добрата работа

Вашата оценка

Сн.: Агенция "Митници"

41,420 кг хероин на стойност над 5,3 милиона лева задържаха митнически служители на Митнически пункт „Капитан Андреево”. На 29 май вечерта, при проверка на лек автомобил, митническите служители откриват скрити в облегалките на колата 42 пакета, увити в тиксо и съдържащи бежово прахообразно вещество. При полеви наркотест веществото реагирало на хероин. Всеки от пакетите е с тегло около килограм. Общата стойност на задържаната пратка е над 5,3 милиона лева по цени за нуждите на съдопроизводството.
В автомобила „Фиат” с турска регистрация пътували двама турски граждани – 50-годишият К. Х., 48-годишният А. Т. Те обяснили пред митничарите, че пътуват от Турция през България за Румъния. И двамата са задържани от компетентните органи. По случая е образувано дознание.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков поздрави митническите служители за успешната операция по предотвратяване на контрабандата на голямо количество наркотични вещества. Искам да поздравя целия екип, участвал в разкриването на наркотика. Българските митнически власти за пореден път доказаха, че страната ни е надежден партньор и сигурна външна граница за страните от Европейския съюз. Още веднъж поздравявам Агенция „Митници” за успеха и искам да кажа на всички наши служители, че стоя зад тях и ги подкрепям в борбата им с контрабандата, заяви Симеон Дянков по повод задържането на голямата пратка на Митнически пункт „Капитан Андреево”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.