„Тракийска люлка“ с отличия от два фестивала за една седмица

Вашата оценка

"Лачени обувки", Берковица 2010. С председателя на журито Теодор Попов /в средата/

С отличия от два фестивала бе награден местният танцов състав “Тракийска люлка” в рамките само на една седмица.

С първа награда децата се завърнаха от 18-ия международен детски фестивал на изкуствата  “Лачени обувки”, който се проведе на от 27 до 29 май в град Берковица. Момичетата на хореографа Петя Стефанова завоюваха престижното отличие в стил “Характерни танци” с изпълнение на фрагмент от танца “Пътят към дома”. Със специална грамота за оригинална хореография бе наградена и ръководителката на състава Петя Стефанова. Тя бе единствената отличена сред хореографите, представили композиции на фестивала. Наградата й бе присъдена от фирма “Гришко”, която е специализирана в производството на танцови костюми и балетни обувки. Организацията на фестивала бе много добра, публиката ни прие изключително топло, сподели за e-svilengrad  г-жа Стефанова след завръщането си от Берковица. Нашият състав получи поздрави лично и от председателя на журито в категория “Музика” Хайгашот Агасян, който остана очарован от изпълнението на децата, допълни още тя.

Престижният фестивал се организира ежегодно от Община Берковица и местното читалище „Иван Вазов – 1872” . Тази година участие в него взеха 644 деца от всички краища на България. Председател на журито бе проф. Теодор Попов, преподавател в националната музикална академия “Панчо Владигеров”, Сара-Нора Кръстева, прима балерина и зам.-директор на националната опера и Любомир Гуглин, хореограф на танцов ансамбъл “Малинарка”.

Етнофестивал, Минерални бани, Хасково

Вторият приз танцьорите завоюваха на 10-ия юбилеен етнофестивал с международно участие “Децата на Балканите – с духовност в Европа!”, който се проведе на 1 юни в Минерални бани, Хасково. Момичетата бяха отличени с втора награда за представянето си в стил “Съвременни танци”. Етнофестивала се проведе на открита сцена. Тази година той бе под егидата на КНСБ и СНЦ “Да запазим децата”, с председател проф. д-р Желязко Христов и кмета на Минерални бани Орхан Шабан.

Коментари

 1. Rumi казва

  „хореографа“ Петя Стефанова – Защо лъжете хората? Тя няма нищо авторско….

 2. Петя Стефанова казва

  Струвами се, че много тежки обвинения хвърляте! Мисля това може да каже човек, който не е компетентен в тази област!

 3. ole казва

  Я ми кажете г-жо Стефанова. Има ли конфликт на интереси и роднинска обвързаност в читалището ?

 4. Василена Милева казва

  Искам да поздравя г-жа Стефанова и нейните момичета за таланта и упоритата работа .Резултатите са на лице кой каквото ще да говори.Зад всяка една изява стои много труд ,а ако няма и талант нищо няма да се получи.Желая на колектива още дълги години ползотворни изяви и много успехи!

 5. ole казва

  никакъв поздрав. Вън този кърлеж, дето цоца пари от общината и от децата.

 6. Elena Atanasova казва

  Abe vie nqkuv problem li imate ne moga da razbera .. a??????Ako imate-da go razre6im !
  Kogato faktite govorqt-i Bogovete mulchat – taka 4e…;)

 7. 112 казва

  Научете се да печелите награди – ЗАВИСТНИЦИ.
  Завистта нямала почивен ден !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. ivo казва

  Бах си и селянията е тука как може да се зослови така ,та това е подигравка с труда на децата
  БРАВО ЗА ТОВА КОЕТО ПРАВИТЕ И НА ПЕТЯ СТЕФАНОВА ДА НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА СЕЛСКИТЕ ПРОСТОТИИ А ДА ПРОДЪЛЖАВА В СЪЩИЯ ДУХ НА ПУК НА ВСИЧКИ ГЛУПАЦИ.

  МЪДРЕЦА ПОСОЧИЛ С ПРЪСТ ЛУНАТА, А ГЛУПАКА ГЛЕДАЛ ПРЪСТА

 9. Василена Милева казва

  Няма нужда от грубости!Ако не можете да преглътнете успехите на г-жа Стефанова ,то поне се зарадвайте на успеха на децата…ехооооо-това са нашите свиленградски момичета.Не ви ли радва,че прославят името на града ни?

 10. Мишо казва

  Искам да поздравя г-жа Петя Стефанова и момичетата за постигнатите резултати и ВИ пожелавам много, много успехи за напред. Вие сте най- добрата танцова формация в Свиленград, чийто танци мога да гледам с дни наред. Още веднъж браво момичета ВИЕ СТЕ НОМЕР ЕДНО!!!!!!!!!!!!!

 11. казва

  Браво момичета не ги слушайте тези тъпънари дето се заяждат,защото те не могат да ходят по земята, а пък абсурд да играят като вас…..СУПЕР СТЕ МОМИЧЕТА БРАВО!!!

 12. Христо казва

  Между другото-негативните реакции са най-добрата реклама!Те значат,че си постигнал нещо ,което други не могат.А също говорят и за липса на възпитание и ниската култура на този,който ги отправя.Това са хора,които не уважават себе си,още повече,че ги е страх да се подпишат.Госпожо Стефанова и вие деца,продължавайте да се трудите и все така да ни радвате.Успехи!

 13. hemodializa казва

  Пожелания за още бъдещи успехи и да посрещате трудностите с гордо вдигната глава!От колектива на хемодиализа.

 14. mitko dimitrov казва

  BRAVO……… PETY STEFANOVA SI E SVAR6ILA DOBRE RABOTATA A I DECATA SA UNIKALNI
  A TOVA 4E NYKOI SI POZVOLYVA DA PI6E PROSTOTII NE IM OBRA6TAITE VNIMANIE TOVA SA DRBNI DU6ICI

 15. Петър казва

  Някои от коментарите доказват , че завистта в нашия град е много голяма ! Винаги когато някой постигне някакви успехи (в случая г-жа Стефанова и нейните моничета ) започват да зословят по техен адрес, а не се радват с тях ! Според мен това са някакви комплексари, които нямат никакви качества и не оценят труда на децата и г-жа Стефанова . По този начин искат да си избият комплексите и да се покажат като хора, които разбират от изкуство, но напротив – стават още по смешни и нищожни ! Според мен г-жа Стефанова и нейните момичета не трябва да им обръщат внимание и да продължават да радват града с нови успехи! Аз им пожелавам успех !

 16. Петър Мрков казва

  Някои от коментарите доказват , че завистта в нашия град е много голяма ! Винаги когато някой постигне някакви успехи (в случая г-жа Стефанова и нейните моничета ) започват да зословят по техен адрес, а не се радват с тях ! Според мен това са някакви комплексари, които нямат никакви качества и не оценят труда на децата и г-жа Стефанова . По този начин искат да си избият комплексите и да се покажат като хора, които разбират от изкуство, но напротив – стават още по смешни и нищожни ! Според мен г-жа Стефанова и нейните момичета не трябва да им обръщат внимание и да продължават да радват града с нови успехи! Аз им пожелавам успех !

 17. Elena Atanasova казва

  Taka….Publikuvaite mi nai nakraq i moq komentar.. !
  Ako nqkoi ima nqkakuv problem-da doide i da se razberem s nego
  I shte kaja samo,che kogato faktite govorqt-daje bogovete mulchat….
  Taka che moga da vi kaja – razbirachite v stila-vzemete sprete se…zadrushte si ochite da gi lepite na slepite ;)

 18. Катюша казва

  А защо тези които приказват тези глупости,не дойдат, и които уж се пише ,че имат достойнство не застанат пред нас „Момичетата на Петя“ и пред г-жа Петя Стефанова , и да ни покажат че са нещо повече от Нас.

 19. Васко Стефанов казва

  Ами как да застанат пред вас Катюша, като тези които, застанаха пред вас вие ги побеждавате. Затова говорят наградите, които донесохте през последния месец. А този който по-горе злослови по ваш адрес, явно разбира повече от прима- балерината на България – съмнявам се да е така. Продължавайте все в този дух да се пукат душманите…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.