Състав от Панагюрище взе голямата награда на фолклорния фестивал в Свиленград

Вашата оценка

Фолклорният танцов състав “Средногорска жарава” от град Панагюрище взе голямата награда на Международния фестивал „Песни и танци без граници“. Плакет, грамота и предметна награда получи съставът, който вдигна на крака публиката в читалището. “На празник в с. Поибрене” и “Тракийска ръченица” представиха панагюрците на фестивалната сцена.

Зам.-кметът Ася Райкова връчва наградата на ръководителя на състава от Панагюрище Иван Тасев

След оспорвано надпяване и надиграване професионалното жури, с председател проф. Милчо Василев, заместник-ректор на Академията за музикално и танцово изкуство, отличи лауреатите в отделните категории. Наградите, които бяха осигурени от общината, бяха връчени от заместник-кмета Ася Райкова и членовете на журито. Наградата за най-добра група за народни песни-обработен фолклор взе ВФ “Славяна” от с. Конуш, Хасковско. За най-добър фолклорен ансамбъл бе определен ансамбъл “Войводинци” от с. Войводиново.

Танцов състав "Беловче", Белово

Децата от танцов състав “Беловче” от град Белово очароваха публиката и журито и заслужено приеха наградата за най-добър танцов състав на фестивала. В категорията за най-добра група за народни песни-автентичен фолклор отличието спечели формация “Българка” от град Несебър.

Детски фолклорен ансамбъл "Гълъбчета", Гълъбово

Величка Костова от Меричлери получи наградата за най-добър индивидуален изпълнител на фестивала.

Близо 1500 изпълнители се изявиха за четири дни на сцената в читалището. Всички участници бяха наградени с грамота за участие и фестивално вино от “Катаржина Естейт”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.