Посрещаме мощите на двама светци

Вашата оценка

Свети Прокопий Варненски

На 23 юни в Свиленград ще бъдат посрещнати мощите на двама светци – Св. Игнатий Старозагорски и Св. Прокопий Варненски. Светините пристигат в България от Атон, Света гора  и ще бъдат пренесени в Стара Загора и  Варна.

По програма кортежът от Гърция ще пристигне на свиленградския ГКПП “Капитан Петко Войвода” в 14.00 часа на 23 юни, сряда,  и ще бъде посрещнат от Старозагорския митрополит Галактион. Предвижда се свиленградчани, които желаят, също  да се включат в посрещането, за да се поклонят пред чудодейните християнски реликви. Общината ще осигури на гражданите безплатен  превоз  до граничния пункт с автобуси, които ще тръгнат от площад “Свилена” в 13.00 часа. Автобусите ще се движат докато се превозят всички  желаещи.

В Стара Загора светите мощи ще бъдат положени за поклонение в храм „Въведение Богородично“, където ще бъде отслужена празнична вечерня. Храмът ще бъде отворен през цялата нощ на 23 срещу 24 юни.

Посрещането на мощите във Варна е по повод честванията за 200-годишнината от рождението на Св. Прокопий Варненски. Там светините ще бъдат изложени за поклонение  от  24 до 26 юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.