Чудодейни мощи на двама светци пристигнаха в Свиленград

Вашата оценка

Чудодейните мощи на двама светци пристигнаха днес в Свиленград. Светините бяха изложени в църквата “Света Троица”, за да може всеки, който желае, да се поклони пред тях. Стотици свиленградчани се стекоха да докоснат чудотворните реликви и да се помолят смирено за здраве и благоденствие.

Мощите на Св. Игнатий Старозагорски и Св. Прокопий Варненски преминаха през града ни на път за Стара Загора и Варна. Те пристигнаха в България от Атон, Света гора. Кортежът от Гърция бе посрещнат на ГКПП “Капитан Петко войвода” от Старозагорския митрополит Галактион. Свиленградчани също имаха възможността да се включат в шествието. За всички желаещи да посрещнат християнските реликви бе осигурен транспорт до пункта.  

В Стара Загора светите мощи ще бъдат положени за поклонение в храм „Въведение Богородично“, където ще бъде отслужена празнична вечерня. Храмът ще бъде отворен през цялата нощ на 23 срещу 24 юни.

Посрещането на мощите във Варна е по повод честванията за 200-годишнината от рождението на Св. Прокопий Варненски. Там светините ще бъдат изложени за поклонение  от  24 до 26 юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.