Светлин Радев завърши Чикагския университет с отличие и започна в Кралската шотландска банка

Вашата оценка

Свиленградчанинът Светлин Радев завърши с отличие един от най- елитните икономически университети в Щатите- този в Чикаго. Нашият съгражданин се дипломира с бакалаварска степен, специалност – “Финанси” и бе сред абсолвентите, специално отличени за приноса си към университета. На тържествената част на събитието лично президентът на учебното заведение му благодари за това, че е успял да създаде силен колоездачен отбор, който с всяка изминала година е подобрявал постиженията си, разказа за едно от най-значимите събития в живота си свиленградчанинът.

Познанията му в областта не останаха незабелязани и веднага след завършването си Светлин получава покана за работа в Citizen Bank, попадаща под шапката на Кралската банка на Шотландия.

“Предложиха ми много добро заплащане, развам се, че ще имам възможност да приложа знанията, които натрупах през 4- те години на бакалаварската си степен по финанси, пояснява  пред вестник «Мост» Светлин. Неговото желание е да продължи образованието си и с магистърска степен, но за да се случи това, той трябва да е работил мининум 2 години по специалността си. При всички случаи и работата му ще бъде следена под лупа. Едва след 24 месеца, ако свиленградчанинът покаже потенциал, ще получи възможност да запише и магистратура по «Финанси».

Нашият съгражданин има и друга амбициозна цел, която си е поставил – да изгради силен колоездачен клуб, спонсориран от банката, в която работи.

Коментари

 1. Непознат казва

  Поздравления за младия мъж Светлин и неговото семейство! Сигурно има и други свиленградски момчета и момичета по света, които доказват, че в града ни има голям човешки потенциал! Не сме само митничари и граничари, нали!?

 2. anonimen казва

  4estito ! uspex vav vsi4ko , dai boje na vseki roditel takiva radosti !

 3. Анонимен казва

  Браво на момчето. Така се прави, с много труд и желание се постигат такива резултати. Само той си знае колко му е коствало всичко това. Успех, Светлине ! И журналистите пишете повече подобни новини. Има много свиленградчани, направили име извън България. Потърсете ги и ни информирайте за техните успехи.

 4. e-svilengrad казва

  И ние се радваме на успелите по света свиленградчани! Да не мислите, че ни се пише само за митничари и граничари! …Ето, днес излезе една добра новина за Герасим Дешлиев! Веднага я публикуваме!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.