Министър Гагаузов отсвирил Свиленград за почистването на Марица

Вашата оценка

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов е отсвирил Свиленград в желанието му за почистване на коритото на река Марица. Тази интересна подробност разкри ексобластният управител Райна Йовчева, в обширно интервю пред вестник „Новинар юг“. Тя посочи този пример като един от най-фрапиращите по време на работата й в областната управа.

„Правим заседание и след 4-часова битка определяме приоритетните за финансиране проекти, за които всеки от колегите направи отстъпки . Ставаше въпрос за почистването на река Марица в Свиленград. 11 кметове се съгласяват, протоколираме решението и го пращам в София. А министър Асен Гагаузов иведнъж ми праща писмо, че приоритетен за Хасково проблем е, примерно, в Минерални бани“, пояснява във въпросното интервю Райна Йовчева и допълва: „Естествено, на следващото заседание кметовете ще ме гледат с насмешка и ще ми кажат – „Гледайте си работата, тука вземаме решения, а в София не ни обръщат внимание. Това беше положението. Ние на местно ниво работим, стигаме до консенсус, определяме приоритетите на района, а някой там горе казва как това не е вярно“, поясни бившият губернатор.

Тя вероятно има предвид цялостния проект за почистване на коритото на Марица от Любимец до Свиленград. Общината дълго време търсеше начини да финансира проекта, но пари така и не бяха отпуснати. В крайна сметка, след сериозно лобиране се стигна до даването на средства само за почистването на Марица от стария до жп моста.

Коментари

  1. !!! казва

    Райне, Райне ,тези неща се казват на момента, сега полза никаква.

  2. ! казва

    Какво очаквате от такъв? То на самото му чело е писано,’ Гагауз.’..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.