На добър час, първокласници!

Вашата оценка

192 първолаци прекрачиха днес прага на училищата в Свиленград. Най-много деца в първи клас тази година прие ОУ „Иван Вазов“ – 72-ма малчугана ще учат там, разпределени в три паралелки. Три паралелки първокласници прие и СОУ „Д-р Петър Берон“. Там на четмо и писмо ще се учат 56 деца. 16 деца са записани в ОУ „Христо Попмарков, по 13 са в училищата „Капитан Андреев“ и „Любен Каравелов“, 22 първокласници ще учат тази година в ОУ „Христо Ботев“ в село Левка.

Всички училища ще организират целодневно обучение, заяви за e-svilengrad Христина Анастасова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в ОбА. Във всяко училище ще има по една целодневна паралелка, само в ОУ „Иван Вазов“ ще работят две. Сформираните целодневни групи са на база подадени декларации от родителите, допълни г-жа Анастасова. За всяко дете има осигурена субсидия в размер на 427 лева за храна и възпитател. Парите са осигурени от Министерството на образованието.

Само с двама са по-малко първолаците тази година. Миналата техният брой бе 194. С 10 са по-малко учениците като цяло, записанини в общинските училища – 1879 ученика ще посещават школата в общината.

Коментари

 1. РОДИТЕЛ казва

  Тази година откриването на новата учебна година беше смешно и грозно в Берон ,даскалите повечето бяха вътре по коридорите на училището , а вънка новата директорка Благоева се пенеше да чете нещо което явно не бе написано от нея ,че толкова ли не може да каже две думи без да чете, да не говорим, че бе представен и някакво дарение на герб, от спортни пособия та то като знаем техния лидер кво друго да подарят ,но се питам защо в такъв светъл за първокласниците ден трябва да им се говори за това какво са дарили герб и дали някой от тях ги интересува това ,никаква украса , нищо не беше по реда си , но явно затова и сме на последните места по образование в света.

 2. мери казва

  каквато директорката такава и украсата и организацията и словото дано да не е такова и образованието

 3. Марк О" селски казва

  Всичко в града е театър. Артистите няма да слезат от сцената,. по добрия вариянт е ние зрителите да опразним залата.

 4. мери казва

  поне артистите да бяха по добри а те сa kaто в посредствен турски треторазряден сериал

 5. ВАНКО казва

  А тетаралният състав търсят хора …

 6. uchenik казва

  Kakvo wte ti izmisli Galia Balakchieva osven majoreti i leidi Gaga.Kade biaha bg.parchetata koito vsiaka godina oglasiaha uchiliwteto.E,nali i tia se dokarva pred izmislenata ni direktorka.

 7. Грамотен казва

  Ха, uchenik, а ти пред кого се докарваш? Пред някого, дето и да пишеш не те е научил. :Р

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.