Затварят бензиностанциите, които не са свързани с НАП

Вашата оценка

Всички бензиностанции, които не са свързали касовите си апарати в единна електронна система с НАП, ще бъдат затваряни от 10 януари следващата година. Решението е взето след среща на премиера Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков, изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, представители на трите мобилни оператора, на вносителите и производителите на фискални устройства и Българския институт по метрология. По време на разговорите са поставени и срокове за изпълнение на заложените текстове в наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти.

До петък мобилните оператори ще бъдат готови с включването на оптичен кабел, чрез който ще се създаде тестовата среда, а до 30 октомври НАП ще създаде и реална среда за системата, която ще свързва НАП с бензиностанциите. От 1 ноември в лабораториите на БИМ ще започнат техническите изпитания на свързването на апаратите към системата, като за целта производителите и вносителите на фискални устройства ще изпратят свои представители при експертите от института.Това е решителна крачка от борбата на правителството със сивия сектор в търговията с горива, заяви след срещата Борисов.

Бензиностанциите в страната са над 2000, като половината са собственост на големите вериги като „Патрол“, „Лукойл“, „Шел“, OMV и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.