Духовият оркестър с пореден благотворителен концерт за семейства с репродуктивни проблеми

Вашата оценка

Сн.: Архив

В рамките на проекта “За едно дете повече” експерт-лектори от Фондация “Искам бебе” ще гостуват в Свиленград. На 19 ноември, петък, от 14.00 часа, те ще проведат обучителен модул с младежи и девойки от града на тема “Причини и превенция на безплодието”. Срещата ще се проведе в галерията на НЧ “Просвета 1870”. Отново като част от проекта същия ден ще се състои и благотворителен концерт на духов оркестър “Костадин Манов” за набиране на средства за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми от свиленградски регион. Средствата ще се набират чрез продажба на покани на стойност 5 и 10 лева, които предварително могат да се закупят в читалището, и чрез дарителски кутии в деня на самия концерт. Началният час на инициативата е 18.00 часа. Събраните пари ще бъдат разпределени съвместно с Фондация „Искам бебе”  между семейства с репродуктивни проблеми от нашия регион. На следващия ден – 20 ноември от 11.00 часа ще се проведе информационен ден за двойки с репродуктивни проблеми и техни родственици. Част от дейностите на проекта е и сформиране на група за взаимопомощ и социална адаптация, която ще проведе двудневни обучителни модули с психолог.

Проектът „За едно дете повече” или „Семейното планиране, засегнато от проблемите на безплодие” се изпълнява от Народно читалище „Просвета- 1870” по програма на Читалищна асоциация за развитие юг, съфинансиран от СИБанк. Партньори в дейностите по него са ПГССИ “Христо Ботев”, СОУ “Д-р Петър Берон” и СКА “Изида – Юнак”. Проектът ще се реализира до февруари следващата година. Основната му цел е да даде повече информация по проблема стерилитет и неговото лечение, както и повишаване на здравната култура и оказване на психологическа подкрепа за нуждаещите се двойки.  Безплодието е сериозен демографски и социален проблем в България, който през последните години се задълбочава. 160 000 са семействата, засегнати от него.

Коментари

 1. Анонимен казва

  И понеже не можете да си напълните залата за такъв един концерт, решихте да задължите ученициите от двете по-големи училища на присъствие иначе……………. . Хубаво,че вече няма редовна военна служба, и те щяха да са задължени.И в следващата статия за този концерт щеше да пише „Салонът на Читалището се оказа малък за желаещите да посетят……….“

 2. Анонимен казва

  Нищо ново под слънцето. Още по времето на баба, са правили такива номера. Всичко е старо само баонковите сметки им са нови, на новите торба акъллии…

 3. Виктория казва

  160000семейства! Дано да няма НОРМАЛЕН българин , който при тази статистика да остане безучастен!Сигурна съм, че всеки от нас познава поне по едно младо семейство с такъв проблем.В този напрегнат и изпълнен с изненади живот НИКОЙ не е застрахован, той или негови близки от този проблем.Жалко е че има хора които казват: Това не е до нас.На чиято глава е да се оправя сам!!!

 4. Анонимен казва

  Това не е пътя към решаване на тоя наболял проблем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.