25 нелегални на юруш през границата в мъглата

Вашата оценка

25 нелегални емигранти се опитаха да влязат незаконно в страната през българо-турската граница, съобщиха от пресцентъра на МВР. Очакванията им са били, че в района на Свиленград границата минава през сравнително равнинна част, а мъглата ще позволи лесно да навлязат незабелязани във вътрешността на страната. Към 8.00 часа гранично-полицейски наряд забелязал петима мъже в района на с. Сладун. При полицейската проверка било установено, че нямат документи и не говорят български език. Задържани са в ГПУ-Свиленград, по-късно са заявили, че са палестинци.
Около 14.00 часа граничарите видели четирима мъже да преминават границата. Нарушителите са задържани. Те били без документи за самоличност, представили се за иракчани.
В граничната зона в района на с. Маточина към 18.30 часа без документи за самоличност били задържани шестима мъже, които заявили, че са сомалийци.
С термовизионна система към 21.30 часа граничните полицаи забелязали още петима да пресичат държавната граница в района на 291 пирамида. След проведените издирвателни действия нарушителите – мъже,  били задържани. В тях не били открити документи за самоличност, първоначално се представили за иракчани, а по-късно – за палестинци.
Половин час преди полунощ на ГКПП „ Капитан Андреево” на платно влизащи товарни автомобили между помещенията за митническа проверка и фитосанитарен контрол били установени мъж и жена без документи с трите им деца. Те заявили, че са афганистанци. Мъжът бил задържан, жената и децата – настанени в специализирано помещение.
От началото на месеца граничните полицаи от РДГП-Елхово са задържали общо 70 нелегални емигранти –  най-много са нарушителите от Ирак, Сомалия, Мароко, Палестина, Иран.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.