Продан Йовчев: Искам да стана световен шампион през 2011 г.

Вашата оценка

Продан Йовчев спечели анкетата “Спортист номер едно на Свиленград за 2010 г”. За кикбоксьорът гласуваха 452-ма души от участвалите в допитването. Последната година за него бе изключително успешна – той отново завоюва републиканска титла, коронован бе и като балкански шампион. Пред e-svilengrad.com Продан разкри и какви са бъдещите му планове.

Продане, честито! Очаквал си толкова сериозна подкрепа в класацията ?

Очаквах, разбира се. Много хора ме познават, знаят какво съм постигнал и гласуваха за мен. Аз мога само да им благодаря за подкрепата.

 Успешна ли бе 2010 г. за теб ?

Може да се каже, че това бе една от най-успешните ми години. Нямам загуба в последните 12 месеца, с изключение на четвъртфинала на европейското, но там вече се намеси и субективният съдийски фактор.

 Какво не успя да спечелиш през миналата година?

Европейската титла. Бях пределно мобилизиран, в отлична форма, но се наложи да играя с представител на домакините. Първият рунд бе в негова полза, но не убедително, а само с няколко точки, втори и трети рунд обърнах резултата. Според всички наблюдавали срещата трябваше да бъда определен за победител. Единият съдия обаче бе грък и точкуваше за сънародника си повече, така че той ме задмина само с една точка. Не правя трагедии от това. Надявам се само да не се повтаря.

 Какво си поставяш като план през новата година?

 Предстоят ми републиканските шампионати и разбира се световното първенство. Голямата ми цел през 2011 г. ще бъде да стана световен шампион.

 Практика е за други спортове силните нации да изкушават водещите родни състезатели. Ти, примерно, получавал си оферта от Казахстан или Русия, които са номер едно в този спорт?

 Честно казано, не. Засега не са ми предлагали . В тези две държави обаче се инвестира много пари в кикбокса. Заплащането там е отлично, подготовката – перфектна, само може да им завиждаме за това, което се прави при тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.