„Млад огнеборец” най-добри в областта, отиват на национално и световно първенство

Вашата оценка

Младите пожарникари от Свиленград спечелиха областния кръг на състезанието „Млад огнеборец“, което се проведе в края на миналата седмица в Хасково. Огнеборците бяха наградени с купи и медали за отличното си представяне. Освен това свиленградчани ще имат честта да представят областта на националния етап на състезанието, който ще се проведе през юни в Кранево. Малките пожарникари се надяват да повторят успешното си представяне през миналата година, когато спечелиха златни медали в една от дисциплините и второто място в комплексното класиране.

МПО „Млад огнеборец” ще представя България и на Световното първенство, което ще се проведе в Словения през месец юли. Децата заслужиха това участие с многобройните си успехи на нациоанално ниво.

В надпреварата в областния град участие взеха отборите на Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград и Тополовград. Те преминаха през различни изпитания – водно препятствие, построяване на шлангова линия, прескачане на препятствия, преминаване през тунел и гасене на пожар.

ВИЖ КЛИП С ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ОТБОРА

Коментари

  1. Даскала казва

    Браво на децата!!!! Успех на републиканското и най-вече на световното!!! Има с какво да се гордеят тези млади огнеборци! Вече натрупаха доста опит и награди в колекцията си!!! Браво и на учителите им!!!

  2. maika na ogneborets казва

    Bravo na detsata otvqha konkurentsiqta pojelavam vi da otveete i konkurentsiqta v Sloveniq derzaite vie mojete.
    A na g-ja Mariq Petrova, koqto gi podgotva moga da kaja samo Poklon!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.