„Млад огнеборец” записа добро представяне в Словения

Вашата оценка

Младите ни огнеборци се завърнаха от участието си на 18-ата международна олимпиада по пожароприложен спорт, провела се в словенското градче Кочеве. Нашият отбор успя да запише почетното 15 място в класирането, след оспорвана битка с останалите 43 отбора на първенството. Децата останаха възхитени от участието си на този международен форум, организацията и провеждането бяха перфектни, заявиха ръководителите на групата Мария Петрова и Иво Тонев. Те разкриха, че нашите участници са били едни от най-малките на олимпиадата със средна възраст около 13 години. Въпреки това обаче са успели да се преборят с конкуренцията на 16-годишните. Разминаване между българският и международният правилник пък коства изхвърляне от челната десетка на свиленградчаните. Оказва се, че неща, които в състезанията тук са позволени, на олимпиадата се зачитат за грешка. Затова и нашите деца получават наказателни точки, което пък ги сваля надолу в класирането. Това обаче по никакъв начин не успява да разочарова децата, които истински се забавляваха от участието си, казаха треньорите. След официаното състезание децата участваха и в Лагерна олимпиада със спортно – състезателни елементи и забавни игри.

По време на специалната вечер, на която се представят нациите, българският павилион се оказва най-посещаван.  Причината – всички деца искат да се сдобият с мартеничка, която се превръща в истински хит на олимпиадата. Така нашите участници успяват да раздадат до една стотиците мартеници, които предвидливо носели от Свиленград.

Участие в международното състезание взеха над 450 деца от 23 европейски страни, сформирани в 44 отбора и две групи – смесени отбори и отбори момичета. Състезанията се проведоха в двете основни дисциплини по правилата на КТИФ – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”.

Коментари

  1. roditel казва

    браво на всички деца и на г-жа Петрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.