215 първокласници влязоха в час днес

Вашата оценка

 215 деца в Свиленград за първи път прекрачиха училищния праг на 15 септември. С пита и мед посрещнаха учителите своите 81 нови възпитаници в Първо основно училище „Иван Вазов“. Над 60 малчугани пък прегърнаха букварчето и читанката в своята първа класна стая в СОУ „Д-р Петър Берон“ . И в двете големи училища в общината са осигурени обновени помещения за хранене на децата от първи и втори клас, които ще са на целодневно обучение.

От полицията съобщиха, че в районите на училищата и кръстовищата с интензивно движение е организирано засилено полицейско присъствие. Органите на реда припомнят, че със старта на новата учебна година започна и традиционната акция “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”, която ще продължи до края на месец септември.  Служители на полицията  ще осъществяват засилен контрол в районите на  училищата в часовите периоди преди началото и след края на учебните занятия. Полицаите ще подпомагат безопасно движение и пресичане на децата и техните придружители по улиците с интензивно движение в училищните райони и извън тях, ще следят водачите да спазват стриктно ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците на сигнализираните пешеходни пътеки, ще контролират правилното пресичане и от страна на пешеходците. Създадена е организация за засилено полицейско присъствие в районите на най-рисковите кръстовища край училищата през цялата учебна 2011/2012 г. 

Коментари

 1. dili казва

  „DEMEK’ гласувайте за герб?!Не ви е срам да пускате коментарите си под статията за първия учебен ден!Такъв светъл и тържествен ден за децата и техните родители,а отвсякъде ни занимават с изборите.Спрете се вече!!!Вижте какви са ни хубави децата на Свиленград.Да са ни живи и здрави и много да учат и слушат,че те са светлото бъдеще на нашия ‘тъмен ‘ град!

 2. ЦСКА казва

  а кой е казал,че е за ГЕРБ,може и БСП да е,може и Новата сила,всеки може да е,а да не говорим за Атака !

 3. dili казва

  Абе който и да е,не ме интересува!Просто исках да отбележа,че не му е мястото точно тука да се пишат такива неща.Не мислите ли?

 4. talasum казва

  тъмен е на баба ти д……а,излез извън града и се огледай,иди по северната част от страната ни…………..тогава сравнявай .

 5. dili казва

  sigurna sym, 4e sym obikolila Bylgariq pove4e ot teb,talasum takyv. No takova ne6to kato tuka nqma.Gradyt ni e podreden i hubav,no tova ne e dostaty4no.Znaete li 4e onq den sym 4akala s golemiq korem(v 8 mesec sym)
  i s 2 godi6nata si dy6terq v policiqta,za da si izvadq li4ni dokumenti.I kakvo?Vsi4ki kato hi6tnici me butat men i dy6terq mi.Kyde 6te go vidite tova osven tuka?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.