ГЕРБ гръмнаха победното шампанско, РЗС спечели в две от селата

Вашата оценка

В Левка победа за РЗС само с 5 гласа над ГЕРБ

Малко след края на изборния ден снощи в предизборния щаб на ГЕРБ – Свиленград отвориха обещаната бутилка шампанско и отпразнуваха победата. Въпреки че в Свиленград ГЕРБ бе победител още след първия тур, от щаба декларираха, че за тях изборите приключват на 30 октомври. Затова и гербаджиите изчакаха с отбелязването на победата и гръмнаха шампанското чак след като стана ясно, че президентските избори се печелят от двойката на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

Еленков и компания отпразнуваха и победата си на балотажа в Капитан Андреево, където издигнатата от тях кандидатка Веселина Иванова спечели кметския пост, събирайки 290 гласа /62,5 %/. На балотажа тя се изправи срещу кандидата на БСП Никола Христов, за когото гласуваха 174 души /37,5 %/.

В останалите две села, в които се проведе балотаж вчера, с победа се увенча „Ред, законност и справедливост” /РЗС/. Със 145 гласа /50,88 %/ за кмет на село Левка бе избран Борис Борисов. Той пребори кандидата на ГЕРБ Йонка Иванова, която получи само 5 гласа по-малко – 140 /49,12 %/. В Момково новият кмет се казва Трифон Трифонов. Той бе предпочетен от 280 гласоподаватели /59.2 %/ в селото пред кандидата на Синята коалиция Иван Караиванов, който събра 193 гласа подкрепа /40,8 %/.

В Студена кметът бе избран още на първи тур. С 203 гласа там спечели Жельо Станков от ГЕРБ.

Коментари

 1. граждани от Свиленград. казва

  Напишете точно какви са резултатите за президенските избори в Свиленград,а не в национален мащаб.
  Напиши калко са гласовете за Калфин и с колко печелят в Свиленград.

 2. доволен от изборите гражданин казва

  Какво значение има колко са гласовете на Калфин в Свиленград.Важен е крайния резултат – ГЕРБ бие навсякъде ,президента е от ГЕРБ,правителството е от ГЕРБ,местните избори се печрлят от ГЕРБ,а вие ми говорите за Калфин в Свиленград

 3. Яне Янев казва

  Минков вън от местния парламент

 4. дани казва

  еи Вие защо не слушате татко си ,той каза никакво шампансо никакви празненства,аа сега ще дойде да ви напляска

 5. стар гранчар казва

  Ей Вие там от Бурденис . Къкво става с Вас? Къде сте си изгубили акъла? Май кукувицата Ви го е изпила.
  Герберите цъфнаха. Сега им предстои да увяхнат като всичко, което ни мина през главите. Ако сте толкова
  богати, както се говори, що Ви трябва РЗС. Още повече с такъв водач като Янето. Ами че той ки Ва метни като
  Свиленградска лопата. На Ващо Яне му трябва, някой кайто да рукне на Янето, ама не на това Ващо мекере, а на другото Яне Санданското що умре за България. Ей тъй да рукне „Що не станеш Яне да видиш що
  гад има за клане“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.