Гимнастичките на Огнянка Петрова втори на международния турнир „Любчо Солачки”

Вашата оценка

За пореден път свиленградският клуб по спортна гимнастика „Александър Фотев” участва на големия международен турнир в Благоевград „Любчо Солачки”. Момичетата на треньорката Огнянка Петрова се представиха повече от добре спечелиха второто място в крайното класиране, като донесоха в Свиленград общо 12 медала.

При младшата възраст най-много отличия  спечели Виктория Георгиева. Тя окичи гърдите си с цели 5 медала – сребърен на земя и бронзови на смесена успоредка, греда и прескок. Това й гарантира и третото място в многобоя. Връстничката й Памела Атанасова стана втора в многобоя и първа на смесената успоредка. Анелия Здравкова спечели сребърен медал с изпълнението си на греда.  В отборното класиране момичетата останаха втори след много силния отбор на „Левски-Спартак” – София.

При старшата възраст Емилия Ангелова взе среброто с изпълнението си на смесената успоредка, а Миглена Милева остана трета на земя. В многобоя Емилия стана втора, а Миглена –трета. В отборното класиране също станахме втори.

Международният турнир  „Любчо Солачки” е един от най-силните в страната. По традиция той се проведе под патронажа на Йодрдан Йовчев, който откри лично турнира. На официалното откриване присъстваха и новият областен управител Костадин Хаджигаев, както и новият председател на ОбС – Благоевград Даниела Савеклиева. Губернаторът в словото си при откриването обяви и персонална награда, лично от него, в размер на 100 лв., като остави организаторите да преценят на кое дете да я връчат. 

В турнира, както и се очакваше, участваха над 200 деца от всички клубове в България, както и от Гърция, Сърбия, Тунис и Йордания. Двете арабски държави идват за първи път на турнир в България. Най-уникалното на турнира в Благоевград бе срещата между Йордан Йовчев и легендарния за Гърция Димостенис Тамбакос.
Любителите на спорта в България едва ли са забравили как на олимпиадата в Атина през 2004 г. само „слепите” съдии видяха и присъдиха олимпийското злато на Тамбакос за сметка на Йордан Йовчев.

Коментари

 1. ники казва

  Браво на вас деца, на вашата треньорка и родителите Ви ! Дерзайте и късмет, и занапред !!!

 2. До кмета и управата казва

  Всичко е добре, но направете поне една съблекалня ,тези момичета тренират в мизерия. Няма къде да се приобличат да не говорим за душ или други хигиенни условия. Хеето ако се появи ще затвори салона. Моля да няма оправдания, че ще се строи спортна зала.Сега направете съблекалнята поне 30кв. откъм паркинга иска три стени ,а когато стане залата салона ще се използва от други напраненото остава. ТЕЗИ ДЕЦА ЗАСЛУЖАВАТ.

 3. доброволка казва

  Това не са само заслуги на Огняна.Даже бих казала,че почти не са нейни.Защо не се споменават имената на истинскате работари?Крайно време е да се отдаде на пенсията си и да остави и на тези млади хора да им чуем имената.Аман от пенсионери,които като „захапят кокала и лесно не го пускат“.

 4. Радева казва

  Браво на всички участници! Желая ви нови успехи, много усмивки и радости! Вие сте нашата гордост!

 5. Kmete napravi sablikalnya казва

  Kraino vreme e da se normalizirat usloviyata za trenirane

 6. Кажете истината за мизерията казва

  Браво за успехите ,те са постигнати въпреки изоставянето.Отбора е на един гол ентусиязам майките ,който бяхме на състезанието сме втрещени и меко казано възмутени, Такова не уважение от управа на клуб и общена не сме очаквали транспорт, под нулата условия там никакви студ и глад измъчи децата.Другите отбори облякани наперени хориографи и предружители Нашите,като изоставени смазани изобщо тези успехи са въпреки цялостната организация на този спорт в Свиленград.Толкова години добри резултати ,а тренират в коптор, да няма момиченцата къде да отидат до тоалетна ,то бива безобразие но това надминава всякакви норми и поведение на нормалност.

 7. Огнянка Петрова-ст.треньор казва

  Уважаеми Съграждани,родители почитатели на спортната гимнастика,
  Искам да Ви уверя,че нищо вярно няма в написаното по-горе.Това са коментари на родители,които меко казано са с болни амбиции и разбирания за всичко.Първо-никога децата не са били нито на студено,нито са били гладни,облечени са най-добре от всички други отбори,участвали на състезанието,ако някои не вярва-има достатъчно снимки и се вижда ясно истината.Коментара е от родител,който вместо да помага и се грижи за детето си-през цялото време вдигаше скандали кога ще си получи парите за горивото и а някои родители не искаха да си заплатят нощувките,а да спят при детето.В крайна сметка никой не държи на сила нито детето,нито родителя в залата и всеки сам може да вземе решение за себе си и за детето си.Уверявам Ви,че аз като дългогодишен спортен педагог и достатъчно доказано име в Българската гимнастика полагаме достатъчно грижи с цялото ръководство на клуба за състезателите.Не смятам да слизам до нивото на две меко казано недоказани в нищо майки.

  Огнянка Петрова-старши треньор на СК „Александър Фотев“-гр.Свиленград

 8. Анонимен казва

  Оги вярвам ти, познавам те от 50 години !

 9. Иван казва

  Искам да попитам анонимния: Как г-жа Огнянка Петрова да си замине от гимнастиката като няма кой да я замести? Ако тя се махне, гимнастиката в Свиленград УМИРА, защото няма да има кой да я поддържа! Много ми е смешно за младите треньoри, които се крият в сянката на г-жа Петрова…ХАХАХА! Ако един човек има качества, и го желае това от сърце ще намери начин да пробие сам и да се докаже, а не чрез отказване на Огнянка Петрова! Нали знаете, че на никой нищо ни му е подарено ей така отгоре, но явно не го знаете!
  Треньор не се става за 1 или 2 години!
  До анонимните родители:
  Ако напишете вашият коментар грамотно, може би някой ще му обърне внимание!
  Вие сте СТРАХЛИВИ И НЕЧЕСТНИ щом не си пишете имената!

 10. Иван казва

  До анонимните родители:
  Ако напишете вашият коментар грамотно, може би някой ще му обърне внимание!
  Вие сте СТРАХЛИВИ И НЕЧЕСТНИ щом не си пишете имената!

 11. АНОНИМЕН казва

  ОГИ НЕ СЛУШАЙ ПРОСТАЦИТЕ! ЦЕЛИЯТ ГРАД ТЕ ПОЗНАВА! ТИ ВЪЗВЪРНА ГИМНАСТИКАТА В СВИЛЕНГРАД ОТ 1990г. ОТ НУЛАТА ДО ДНЕС! НИЕ СМЕ С ТЕБ И ТИ ЖЕЛАЕМ УСПЕХ И ДАНО ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ ДА ПОДДЪРЖАШ ГИМНАСТИКАТА НА ТОВА НИВО, ЗАЩОТО ТИ МАХНЕШ ЛИ СЕ ГИМНАСТИКА ЩЕ СТИГНЕ ОТНОВО НУЛАТА!

 12. Грамотна казва

  ентусиазЪМ,общИна,неуважение,облЕчени,хорЕографи,прИдружители

 13. Анонимен казва

  Аз съм гимнастичка от 7 години при госпожа Огняна Петрова и искам да кажа че написаното по-горе са пъни глупости. Не сме стояли на студено, не сме били ужасно облечени. Ако г-жа Петрова се оттегли от гимнастиката в Свиленград тя напълно ще умре. Вярно е, че и другите треньори имат заслуги, но ако Огнянка я нямаше нищо от това което сме в момента нямаше да съществува!!!

 14. Емилия казва

  Спокойно госпожо не им обръщайте внимание, те са пълни глупаци!!!!Аз искренно вярвам във вас и никой не може да ме обеди, че вие сте лош човек! До колкото ви познавам няма да им паднете на нивото и искам да знаете, че имате моята пълна подкрепа!!

 15. Христо Русев казва

  Браво, Еми! Няма да им падате за секунда на нивото! И моята подкрепа я имате!!!

 16. Илияна Сарандиева казва

  Поздравления шампионки :) Вие отново доказахте, че сте един от най-добрите отбори в България.
  Заслугите за това са на всички деца на треньорите им и главно на ст.треньора Огнянка Петрова. На недоволните родители бих казала: – Скъпи родители спортната гимнастика не е забавление, а един от най-тежките спортове.Децата гимнастици стават професионални спортисти още в най-ранна възраст. За да бъдеш спортист са нужни много качества ,като дисциплина,воля,психическа и физическа сила. Ако някой знае как да изгради тези качества в едно дете ,това безспорно е Огнянка Петрова. Затова трябва да сте й благодарни. Ако не го осъзнавате ,то няма никакъв смисъл да настоявате детето Ви да бъде част от този отбор.

 17. Ани казва

  Много добре е ,че децата имат успехи и кой да се занимава с тях поздравление, никой не отрича това. Доколкото разбрах от статията и коментарите, няма умаловажаване на постигнатото. На кому е нужна тази неуравновесеност в изказванията, някой споделя гледна точка и всички скачат. Какво е било в Благоевград си знаете вие, които сте били там може да е имало пропоски ,но коментарите са излишни. Обаче за условията в който тренират, какво ще кажите това се вижда от всички, аз това разбрах, че е възмотило някой. Нима имат съблекалня или най елиментарното тоалетна.Викнете на висок глас децата няма къде да се измият след като са пипали магнезивия прах . Затова иде реч уважаеме треньори, президенти и неразбиращи бодигардове. Никой не е против никой условията, са ненормални пари се хвърлят за какво ли не, а за тези успехи нищо и тук ли ще нападате.Браво на тези който имат мнение и поставиха този проблем публично.

 18. АНЮ казва

  Адашке пише се пропУски,кажЕте,възмУтило,елЕментарно,но въпреки очевидната ти неграмотност ми кажи не ползват ли децата съблекалнята на стадиона,в която има и тоалетна?И ако не я оилзват-защо? Но тук не ставаше въпрос само за това,атаката беше срещу Огнянка от няколко некадърни родители.Ми като гледам снимките тук,ясно се вижда колко добре са облечени децата,а и вярвам на Оги,че нито са били на гладно,нито на студено,тъй,че долу ръцете от Огняна некадърни нещастници.

 19. ДАНИЕЛА казва

  Браво първо на децата,браво на Госпожата,на Десито и на Митко.Моето дете тренира повече от 8 години,госпожа Петрова знае през какви трудности сме преминали за тези години.Родителите са помагали винаги с каквото могат, но по собствено желание.Важното е че децата са доволни от Вас,и тренират с желание и колкото повече ги „тормозите“ толкова по -високи резултати постигат.Благодаря ,че научихте детето ми на дисциплина,на упоритост и вола ,защото без тях нямаше да преодолее травмата и да се върне отново на тренировки и на състезание.

 20. НИНА казва

  Безпорен е фактът, че г-жа Огнянка Петрова е чудесен треньор. Благодарим Ви, Госпожо, защото без вас и без вашите помощник треньори децата ни нямаше да са това, което са!!! А за хорската завист незнам какво да кажа, тя няма граници. Успех занапред на всички деца от клуба, които имат желание да тренират!

 21. ELLY казва

  БРАВО НА ДЕЦАТА, ПРЕДСТАВИХА СЕ ЧУДЕСНО! НАРЕДИХА СЕ СЛЕД „ЛЕВСКИ“. ТОВА Е РЕЗУЛТАТ ОТ ТРУДА НА ТРЕНЬОРИТЕ. ВЯРНО, ЧЕ УСЛОВИЯТА ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ БЯХА УЖАСНИ, НО МИСЛЯ , ЧЕ ТОВА НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ. ДЕЦАТА СА СИ ОБЛЕЧЕНИ – В СВИЛЕНГРАД НЯМА СПОНСОРИ КАТО В СТОЛИЦАТА И ЕДИНСТВЕНО ТРИКАТА СА ПО-СТАРИ, НО ТЕ НЕ СА ВАЖНИ, ВАЖНО Е ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ДЕЦАТА. УСПЕХИ!

 22. Kameliya казва

  Nikoi ne otri4a uspehite nyama usloviya kakvo shte e da ima usloviya a kakvo shte kazhite tam si hvarlete usiliyata nikoi ne obvinyava trenerite Pravelno e kazano za sablikalnyata ta zi e na fudbolistite i kak da otidat tezi momicheta kogato gamenite se kqapyat

 23. Миглена казва

  С какво право говорите така за г-жа Огняна Петрова? Поне малко се засрамете и си даите сметка за това; което пишете по адрес на госпожата.Въпреки вас; г-жа Петрова ше продължава да се бори;но знаите; че тя не е сама!С нея са всички момичета;които я подкрепят!

 24. някои запяха друга песен казва

  точно обвиненията бяха срещу Огнянка и ръководството,а що се отнася до съблекалнята-тази не се ползва от футболистите,те са в другата.Ползва се два пъти в месеца,за по два часа когато има футболни срещи на мъжкия отбор и през седмица в съботите за по няколко часа от децата и младшата възраст .

 25. Kameliya казва

  Zashto si zavirate glavata v myasto koeto mirishe ot kosmosa se vizhda 4e nyama usloviya haide stiga s navezhdaneto tozi roni li e i drugi tam mazhe sa se v tazi sadlikalnya vinagi e imalo nyakoi v sablikalnyata USLOVIYA NYAMA TOVA E KOLKOTO ISKATE TOLKOVA SE UPRAVDAVAITE USPEHITE SA UNIKALNI ZA TOVA KADETO TRENIRAT

 26. roni казва

  mi kato ne iskate ne si pyskaite deteto,nikoi ne vi natiska na pupa

 27. заралийка казва

  Не разбрах в крайна сметка дали заслугата е само на Петрова?След всяка статия се пише,че това са заслугите на Ог.Петрова.Яд ме е ,че никъде тя не споделя,че труда се дължи на екипната работа с младите треньори.Не е лошо да се сеща и за това.А що се отнася до работата и,много родители знаят ,как си служи с фалшиви състезателки от край време.Гимнастичката е 13 годишна,а се състезава при 10 годишните.Прочута е сред спортните педагози в БГ гимнастиката.На това ли учи децата?Участието в състезание с фалшива състезателка е запазен патент на въпросната госпожа.Че е трудолюбива-не отричам,но много често си служи с измама.Както и в това,че заслугите са само нейни.Няма нищо лошо в това, да си сложиш ръката на сърцето и да кажеш:“Да ,заслугите са общи,мои и на екипа , с който работя!“

 28. Христо Русев казва

  Я кажете госпожо“Заралийка“ от къде знаете с какво си служи? Я да ви задам въпроса преди 2 години, когато го НЯМАШЕ „ЕКИПА“, с КОГО споделяше заслугите си?? Не може човек, които никога не е спортувал-за 2 години да стане треньoр, че и ЗАСЛУГИ ДА ИМА! Може да си бил спортист и да не ти се отдава да бъдеш треньoр!
  ЗНАМ КОЙ ГИ ПИШЕ ТЕЗИ КОМЕНТАРИ И СПРЕТЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ГЛУПОСТИ!!!

 29. neutralen казва

  Толкова прости и необразовани родители че не може да бъде.Така като не ви харесват условията и екипировката съберете се 5-6 а защо не и повече родители и направете екипировка или подобрение на условията все пак говорим за децата ви.Вземете пример от хора като Бутраков,Мутата,Жоро и другите родители които помагат на футболистите не само да мрънкате за пари от общината.А и ако това не ви устройва или си прибирате децата у дома или ги пращате в друг клуб където най вероятно си имат собствен ултра модерен салон и като ходят на състезания спат в 5* хотел.Не става само с претенции и искания трябва и да даваш.

 30. Димитрова казва

  Коментарите по тази статия отново изваждат на преден план „великите“ български качества – ЗЛОБА и ЗАВИСТ!Всеки, на които му е дадено да прави нещата по-добре от другите неминуемо „спечелва“ тяхното „уважение“ за труда си!Всички са много компетемтни, защото от страни нещата се случват много лесно.Труд, дисциплина , професоинализам и талант- ето това прави оплюваните хора по-различни от останалите!Така,че г-жо Петрова Вие си знаете!!!Успех и само НАПРЕД!!!

 31. заралийка казва

  Нещо много си противоречиш,мили ми, Христо Русев.Доколкото ми е известно момичето ,което работи с нея, е нейна състезателка.Малко си подреди първо мислите и после пиши.Това,че са екип, е достатъчно да им благодариш.Никой не се е родил научен,затова трябва да уважаваш труда на другите.А това ,че Огняна Петрова много е направила за свиленградската гимнастика ,не го отричам,както и това ,че си служи с измама при участието в състезания.

 32. Анонимен казва

  Ако ти си заралиика моя приятел е Граф Монте Кристо – джуниер !

 33. Ваня Иванова казва

  Браво момичета- златни както винаги, а цветът на медалите не е важен! Иска ми се поне един от тези недоволни родители да беше в залата , в която г-жа Петрова ни заведе за първи път преди повече от 20 години – повярвайте ми , сегашните условия са на ниво поне 3-звезден хотел. От нищото тази жена създаде един от най-добрите отбори в България. За “ НЕДОВОЛНИТЕ“ – ако никога не сте трнирали този спорт, да ви поясня, че тук трябва не само талант, но и здрава психика и много-много, ама наистина много работа!!! Така че драги , некомпетентни родители- вие виждате това , което е на повърхността! Въпросът за финансирането на клуба и ремонта на залата отправяйте към Община Свиленград, не обвинявайте треньорката за това. Клуб “Александър Фотев“ винаги е бил на ниво- както в спорта , така и по отношение на екипировката. Спомням си много добре първите екипи и каква радост беше когато ни ги раздаваха:) По темата мога да кажа още много неща, защото нападките към г-жа Петрова и нейните помощници не са от вчера и от днес, но спирам дотук. Очакваме новите ви успехи и само напред и нагоре!

 34. До Ваня Иванова казва

  Ако се интересувате от ставащото в Свиленград, не може да не сте чували за проекта за спортна зала.Това е едно от нещата ,които ще се случат в следващите 4 години.Както се случиха улиците, зелените площи и всички други неща в които малко хора вярваха!Повярвайте, че ще се случи!И имайте търпение.Има хора които обещават ,но и знаят как да го направят въпреки КРИЗАТА и БЕЗПАРИЧИЕТО!!!

 35. георгиев казва

  ВСИЧКО Е ДОБРЕ, БРАВО НА ОГНЯНКА ПЕТРОВА, НО НЕ РАЗБИРАМ, КАК ХВАЛИТЕ ПРЕЗИДЕНТА НА КЛУБА НИКОЛАЙ САРАНДИЕВ, КОЙТО САМО ЗНАЕ ДА СЕ ПЪЧИ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА.ПИСНАЛО Е НА СПОРТНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ ОТ ХОРА , КАТО НЕГО, БУТРАЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ. ВЕМЕТЕ ЕДИН ЛЮБИМЕЦ, КАКВО НАПРАВИ ТО ЗИ ГОСПОДИН СТАЛЕВ. НИЕ ВЪВ НАШИЯТ ГРАД ПРОГОНИХМЕ ХОРА, КОИТО ИМАХА ЖЕЛАНИЕ ДА ПОМАГАТ НА СПОРТА ВЪВ СВИЛЕНГРАД. СТАВА ДУМА ЗА ГОСПОДИН СТЕФАН МИЛУШЕВ, КОЙТО ИМАШЕ ИДЕЯ ДА ПОМАГА И ЗА ДРУГИТЕ СПОРТОВЕ ВЪВ СВИЛЕНГРАД, НО НЯКОИ ХОРА , ПОДЛОГИ НА ФАМИЛЯТА ПАРИШЕВИ, СЕ ОПЛАШИХА ДА НЕ БИ СТЕФАН МИЛУШЕВ ДА НАПРАВИ ПОВЕЧЕ НЕЩА. ТОЙ ГО Е ДОКАЗАЛ, НО ПАРИШЕВИ НЕ СА КАТО НЕГО . ЕТО ЗАТОВА ВЪВ НАШИЯТ ГРАД НЯМА ДА ИМА СПОРТНИ ЗАЛИ, И СПОРТНИ УСПЕХИ. ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН СПОРТ ВЪВ СВИЛЕНГРАД Е ТАКА. УНИЩОЖИХА ПАРИШЕВИ КОЛОЕЗДЕНЕНТО, СЕГА Е РЕД И НА ФУТБОЛА И СПОРТНАТА ГИМНАСТИКА. НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ , ЧЕ ХОРА КАТО ТЯХ ЩЕ ПОМАГАТ ЗА СПОРТА. ТОВА СА ХОРА, КОИТО САМО ГЛЕДАТ КАК ДА СИ УВЕЛИЧАТ ПАРИЧКИТЕ. ТАКИВА ХОРА НЕ СА СПОРТНИ ЛИЧНОСТИ. СТИГА СТЕ НАПАДАЛИ ОГНЯНКА ПЕТРОВА, ТЯ ГО Е ДОКАЗАЛА, ИЛИ ИСКАТЕ ДА Я ПРОГОНЯТ, КАТО НЕЙНИЯТ СЪПРУТ МИТКО ПЕТРОВ, КОЙТО ЖЪНЕШЕ УСПЕХИ ВЪВ КОЛОЕЗДЕНЕТО ,НО ХОРА КАТО ПАРИШЕВИ ГО ПРОГОНИХА.

 36. Анонимен казва

  Вервай те ми за 800 дни нищо няма да се случи !

 37. Да се знае казва

  Какво има да се коментира! Преди да дойде Огнянка Петрова тук нямаше гимнастика! Сега не само, че има гимнастика, но има и подготвени кадри, които ще продължат нейното дело! Факт!

 38. Ваня Иванова казва

  За сведение на Администратора и на всички, които дават отговори- за тази зала се говори още от преди 4-години. Наистина вярвам , че ще стане както станаха много други неща в града-ФАКТ! Мисълта ми беше , че не треньорите са виновни за състоянието на сградата и че този спорт също трябва да бъде подпомаган така, както се подпомага например футбула. И наистина още един факт-без Огнянка Петрова в Свиленград никога нямаше да има гимнастика.

 39. Петър казва

  Г-н Георгиев, явно не сте спортен човек и не знаете, че клубовете в които мина като „Спонсор“ Милушев още оправят батаци със заплати и осигуровки- за инвестиции въобще да не говорим.Добре, че в Свиленград се усетиха с време.

 40. Анонимен казва

  Петре, Петре, хитър Петре, магаре боб яде ли ?

 41. ЦЕЦА казва

  АБЕ ВИЕ ЦЯЛО СЕЛО СТЕ ИЗКУКАЛИ БРЕ ВАШИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ПОД НЕЧИЯ ДИКТОВКА ПИШАТ ЛЪЖИ А ПЪК ВИЕ ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ СЕ ХВАНЕТЕ ЗА ГУШИТЕ ХАХАХААХХА .ДА ВИ ПРЕДАМ ЕДИН УРОК ; 1-во МЯСТО-ЗЛАТЕН МЕДАЛ / 2-ро МЯСТО СРЕБЪРЕН МЕДАЛ / 3-то МЯСТО БРОНЗОВ МЕДАЛ………….6-то МЯСТО – ГРАМОТА ЗАСЕГА ТОЛКОВА , А ТОЗИ РЪКОВОДИТЕЛ КОЙТО ДИКТУВА НА ЖУРНАЛИСТИТЕ КАКВО ДА ПИШАТ С ТЕЗИ ЛЪЖИ МОЖЕ САМО ДА ВИ СЪСИПЕ ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА

 42. 1 казва

  Георгиев ли си, тъпаков ли си, не мога да разбера? Стига с тая злоба и завист. Нито на едно място в коментарите не прочетох нещо нито за Николай Сарандиев, нито за Паришеви. Ти какво искаш от тях? Ами хората си работят и правят това което мислят, че е добре за тях. Нима ти не правиш така? Малко са хората в нашия град, които дават пари за спорт. Добре че е общината, иначе почти няма да има спорт в града. Да са живи и здрави треньорите като Огнянка Петрова, Никола Николов и ……….. за други не мога да се сетя. Виждаш ли колко са малко качествените хора в спорта? Да ги запазим и да им дадем шанс да работят.
  А зала дали ще има или не – това е работа на други хора, които това им е работата.
  Желая ти успех тъпаков/Георгиев ли беше/ и по-малко злоба!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.