Домът в Пъстрогор получи дарение от 160 радиатори

Вашата оценка

В навечерието на коледните празници фирма „Ерато” реши да дари топлина не само в преносния, но и в буквалния смисъл на 70-те обитатели на  Дома в село Пъстрогор. За нуждите на лежащо болните там, „Ерато” дари 160 броя алуминиеви радиатори. Те ще бъдат използвани за отоплението на една от сградите, в която до момента това е ставало на ток.

Дарението бе връчено от изпълнителния директор на „Ерато“ АД Диляна Янева-Иванова, която от своя страна получи свидетелство за дарение, връчено й от зам.-кмета на общината Ася Райкова. С помощта на дарението сградата ще може да бъде включена в локалната отоплителна инсталация на другата сграда. Новите глидери, модел Lej Line, са изработени от специална алуминиева сплав, ляти под налягане, радиаторите са с оптимално топлоотдаване, покритието им е защитено от специален полиетиленов филм, а дизайнът им е модерен.

Фирма „Ерато”, в качеството си на български производител с 22-годишна история, винаги е провеждала социална политика и нееднократно е подпомагала нуждаещи се хора и организации. Под егидата на фирмата досега са били предимно домове за деца с увреждания или без родители от гр. Хасково.

Сами нуждаещи се от помощ, хората от Дома за възрастни с психични разстройства правят възможното по силите си, за да помогнат и на други хора в нужда. Всяка година жените от Дома организират изложба-базар с благотворителна цел, на която изработените от тях предмети биват продавани, а събраните средства се даряват като стипендия за студенти в неравностойно положение посредством неправителната организация „Сдружение заедно за Свиленград”. Тази година благотворителният коледен базар и концерт на жените от Дома и посещавашите дневните центрове ще се съсътои на 21 декември в сградата на ОбА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.