Зърнопроизводителите спират протестите до 31 януари

Вашата оценка

Земеделците обявиха, че спират протестните действия до 31 януари 2012 г. Няма да има и блокади на границата с Турция. Протестните действия ще бъдат подновени в началото на февруари. Дотогава фермерите ще видят как ще бъдат изплатени обещаните субсидии. Очаква се още днес тракторите от София да започнат да се изтеглят, а от утре ще започне изтегляне и на земеделската техника от паркинга преди ГКПП „Капитан Андреево”.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов приветства разумното решение на зърнопроизводителите, съобщиха от пресцентъра на МЗХ. Това осигурява нормалното придвижване на гражданите за празниците и функционирането на останалия бизнес в страната. Надявам се, след като отшумят емоциите, в най-скоро време да продължим нормалния диалог, какъвто винаги сме водили, заяви министър Найденов.

Въпреки паузата в протестните действия, земеделците заявиха, че не се отказват от исканията си, настоявайки за изпълнението на предварително подписаното споразумение и за оставките на земеделския и финансовия министър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.