Момичетата на Огнянка Петрова безапелационни на Държавното първенство по спортна гимнастика за Южна България

Вашата оценка

Сн.: Станка Георгиева

Момичетата – младша възраст от клуб „Александър Фотев” окупираха всички места от 1 до 6 в многобоя на Държавното първенство  по спортна гимнастика за Южна България,  което се проведе в Пловдив. На най-високото стъпало на почетната стълбичка се качи Памела Атанасова, нейна подгласничка стана Анелия Здравкова, а третото място остана за Гълъбина Михайлова. С бронзови медали се окичиха още Савина Иванова, Мартина Димитрова и Моника Галинова.

В старшата възраст Юлиана Димитрова взе златото, а Виктория Димитрова трябваше да се задоволи с 4-то място.

При девойките – старша възраст Емилия Ангелова и Миглена Милева се класираха съответно 3-та и 4-та.

В Държавното първенство по спортна гимнастика за Южна България участваха 8 отбора, но нито един от тях не успя да се доближи по брой медали до възпитаничките на клуб „Александър Фотев”, чийто президент е Николай Сарандиев. Свиленградчанките отнесоха в клубната витрина общо 2 златни, 3 сребърни и 6 бронзови медала.

За доброто бъдеще на свиленградския клуб гаранция са най-малките – Валентина, Ели, Симона и Ивка, които макар и да се класираха на 4-то място, показаха, че в бъдеще ги чакат  много триумфи на гимнастическия подиум.

Веднага след състезанието старши треньорката Огнянка Петрова поздрави момичетата си и благодари на Община Свиленград за подкрепата, която получава клубът по спортна гимнастика „Александър Фотев”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.