Оборудваха митниците в страната с 30 нови автомобили

Вашата оценка

Министър Дянков връчва ключовете на новия автомобил на началника на митница Свиленград Тодор Караиванов Сн.: Агенция "Митници"

С нов високо проходим автомобил разполага вече митница Свиленград. Вицепремиерът Симеон Дянков връчи днес ключовете на 30 нови автомобили, които ще бъдат използвани от служителите от отделите „Митническо разузнаване и разследване” в страната. Екип от трима митнически служители ще работи с новите коли на територията на всяка една област в страната, като с тях те ще достигат до всяко място, подчерта директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов. Автомобилите ще могат да извършват проверки по всяко време от най-близко намиращия се екип. Така ще отреагираме по-бързо и ще бъдем по-ефективни, каза още Танов. Според него автомобилите ще подпомогнат работата на митническите служители за повишаване на събираемостта на акцизите и в борбата им с нарушенията на акцизното законодателство.

Вицепремиерът подчерта, че автомобилите се предоставят на митниците, защото не само от подопечните му, но от всички държавни институции в последните три години митницата е направила най-много, за да тръгне от позиция на един разграден двор, каквото е била в предишните правителства и да стане една образцова институция. Симеон Дянков припомни, че по време на парламентарния контрол днес е похвалил директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов и целия му екип. За превръщането на митниците в образцова институция са били необходими огромно количество работа, огромно количество нерви на всички, които са работили и инвестиции. Инвестирано е в рентгени, в коли, в оборудване, както и обучение на хора. В последните три години са обучени над 2000 души – нещо, което преди въобще не се е случвало.

Коментари

  1. Анонимен казва

    „превръщането на митниците в образцова институция “ е по смешен виц скоро не се е разказвал и то в
    Свиленград където, са най образцовите служители на тази институция ,който има път към Одрин навярно не може да спре да се смее на този виц….. хвала на такива институции и особенно на членовете на образцовото ведомство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.