Младите ни огнеборци заминават на лагер-сбор, Валентин Ангелов сред организаторите на световното

Вашата оценка

Началникът на районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Валентин Ангелов участва в организацията и подготовката на VІІІ Световно първенство по пожароприложен спорт. Надпреварата ще се проведе от 16 до 21 октомври в турския град Анталия. Шефът на пожарната в Свиленград е единственият в страната, който притежава международен сертификат, даващ му право да съдийства в световни, европейски и международни турнири по пожароприложен спорт. През 2010 година той бе отличен със специален приз от спортната асоциация на МВР за принос в развитието на пожароприложния спорт.

Валентин Ангелов с международния сертификат и значка за съдия по пожароприложен спорт

Този уикенд пък младежкият противопожарен отряд при СОУ „Д-р Петър Берон” „Млад огнеборец” ще участва на традиционния есенен турнир за преходната купа „Юлиян Манзаров” в Ловеч. Състезанието се провежда за осма поредна година. Организатори на инициативата са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и звеното й в Ловеч, Българска федерация по пожароприложен спорт и община Ловеч.

В надпреварата тази година ще се включат около 20 отбора от 13 области. Нашите представители са част и от националния младежки противопожарен отряд. За тях състезанието в Ловеч ще бъде подготвителен лагер-сбор за участие през следващата година на ХІХ международни младежки състезания по пожароприложен спорт във Франция. Вторият лагер сбор е предвиден за пролетта на следващата година. На състезанието в Ловеч ще присъстват международни съдии, които ще наблюдават представянето на националите и ще дават насоки за по-нататъшната им подготовка.

На състезанието за преходната купа „Юлиян Манзаров” ще вземат участие традиционно силните отбори на Враца, Варна, Велико Търново, Ловеч, Бургас, Шумен и други. Миналата година нашите млади огнеборци защитиха честта на града и завоюваха бронзовите отличия в борба с други 18 отряда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.