В Свиленград грейна 10-метрова елха, в Любимец ритуално засадиха дръвче

Вашата оценка

Елхата в Свиленград

Коледната елха бе празнично запалена в късния следобед в четвъртък в Свиленград. Грейването на хилядите лампички  върху 10-метровото дърво бе ознаменувано с празнична заря. Преди това се състоя специално тържество за малчуганите с най-любимия от всички водещи – бате Енчо. С песни и танци в програмата се представиха танцовите клубове „Златните момичета” и „Меджик”, Детската група за автентичен фолклор към читалище „Просвета 1870”, вокалните групи към СОУ „Д-р Петър Берон” и ОУ „Иван Вазов”, младата флейтистка Яница Василева.
За коледните празници със съдействието на Държавно горско стопанство- Свиленград и Общинско предприятие „Благоустрояване и озеленяване” бяха доставени 30 дръвчета на детските градини и училища, пенсионерските клубове, Дома за жени в с. Пъстрогор, Дневния център за деца с увреждания, Дневния център със седмична грижа и Центъра за възрастни с ментални увреждания.

В Любимец дванадесетокласници засадиха коледно дръвче

В Любимец също пуснаха официално коледната украса. 12-метровата елха там грейна с нови лампички. Абитуриентите от Випуск 2013 пък направиха ритуално засаждане на иглолистно дръвче в центъра на града, което после украсиха. Възпитаници от първи до четвърти клас на НУ „Захари Стоянов” решиха сами да изработят украса, която сложиха върху една от елхичките в центъра.

Малките също се включиха в украсяването

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.