Свиленград и Любимец с принос за развитието на областта

Вашата оценка

Годишните награди за принос в развитието на област Хасково бяха връчени по време на коледния бал на Областната администрация. Зад гърба си оставяме една изключително труда година. Надявам се, че следващата 2013-та ще е успешна и благодатна, каза в приветствието си домакинът на събитието – областният управител Ирена Узунова.

За първи път отличията за принос в развитието на Хасковска област  бяха разпределени в 6 категории – спорт, култура, общество, бизнес и община до и над 15 000 жители. За разпределението на отличията он-лайн гласуваха над 1000 души от региона, като за някои категории имаше над 600 гласа.

При определянето на кметствата – призьори основният критерий бе най-сериозен и значим проект с пряко отражение върху подобряване качеството на живот и социално-икономическия просперитет на общината. Отличията отидоха при Любимец (малки общини) и Свиленград (големи общини).

Призът за Любимец получи лично кметът Анастас Анастасов. Той не скри изненадата си, но и задоволството, че администрацията му доста е поработила през изтичащата година.

Плакетът за Свиленград бе връчен на председателя на местния Общински съвет Георги Еленков. За мен е чест, че администрация като Свиленград показа, че може да се развива като европейска община. А това е възможно, когато община и държава вървят ръка за ръка, бяха думите, с които председателят на ОбС прие наградата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.