Бюлетините за референдума пристигнаха в Хасково

Вашата оценка

Бюлетините за гласуване на предстоящия национален референдум на 27 януари 2013 год. вече са доставени в Областна администрация Хасково и предстои да бъдат разпределени по график до всички общини, съобщиха от пресцентъра на администрацията в Хасково. За нашата област бюлетините  са 249 000 и са достатъчни за 100%  гласуване.   Получени са и необходимите количества пликове. Бюлетина, пусната в урната без плик, ще се смята за невалидна.

Бюлетината за референдума ще е защитена. Тя ще е бяла. На нея ще е изписан въпросът за референдума, и възможните отговори – „Да“ и „Не“ в две квадратчета, по указания на ЦИК окончателният й вид се пази в тайна, за да не се фалшифицира.

В петък се проведе обучение на членовете на секционните избирателни комисии в Свиленград. 60 заявления за гласуване по настоящ адрес са подадени в община Свиленград. съобщиха от администрацията. Мобилна секция за хора с увреждания няма да бъде разкрита, тъй като условието бе поне 10 души да заявят искането си да гласуват в подвижна избирателна урна. Нито едно заявление не е постъпило в законоустановения срок. Припомняме ви, че 10 и  11 секция ще бъдат преместени от базата на ПГССИ в СОУ Д-р Петър Берон”. За учебните заведения се очаква в деня след неделните избори на 27 януари да бъде неучебен.

До 19 януари се подават заявления за отстраняване на несъответствия по избирателните списъци. Ако това право бъде отказано на хората, те могат да обжалват пред съответния районен съд. Изготвянето на избирателните списъци непрекъснато се актуализира.

Получени са и средствата за  общините в Хасковска област , необходими за логистичното осигуряване и финансовите разходи по провеждането на Референдум 2013 на обща стойност 85 000 лв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.