Ученици от Любимец се обучават за водни инструктори в Италия

Вашата оценка

Мартин Илиев и Атанас Илчев от Любимец заминаха на професионално обучение в гр. Варезе, Италия. Двамата участват в проект „Нови водни спортове – бъдещи възможности за професионална реализация” по програмата „Учене през целия живот”.

В рамките на 20 дни – от 1 до 21 април, Мартин и Наско, заедно с още 18 деца от региона, ще получат първоначално професионално обучение по професията „Инструктор по водна аеробика”. Практическите занятия по специалността „Помощник треньор по вид спорт” ще им позволят да опознаят водната аеробика като средство за рехабилитация и бъдеща професия. Освен типично практическите занятия, с които ще се занимават през целия ден, в почивните дни единадесетокласниците ще придобиват нови знания за културното италианско наследство и ще имат възможност да усъвършенстват езиковите си умения. След приключване на обучителната практика, учениците ще положат изпит. Ако го преминат успешно ще получат сертификат EUROPASS мобилност. Този документ има тежест при кандидатстване за работа, тъй като удостоверява, че притежателят му има не само чуждоезикови знания, но и практически умения за работа в реална и модерна работна среда.

Организацията, която подпомага учениците за обучението им, е Сдружение с нестопанска цел „Интер спорт груп БГ”-Хасково. Всички ученици са избрани след показани отлични резултати от обучение по италиански език в областния град. Разходите по пътуването, престоя и обучението на бъдещите инструктори се поемат изцяло от сдружението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.