„Млад огнеборец” стана областен шампион

Вашата оценка

Младежкият противопожарен отряд при СОУ „Д-р Петър Берон” – „Млад огнеборец”, отново доказа, че е най-добрият в Хасковска област. Учениците завоюваха титлата на провелия се в града ни областен етап от републиканското първенство по пожароприложен спорт. Участие в него взеха близо 70 деца от училища в Димитровград, Тополовград, Харманли и Хасково.

И в двете дисциплини – 400 м щафетно бягане и бойно разгръщане на състезателна пътека, учениците от СОУ „Д-р Петър Берон” постигнаха най-добри резултати. Така свиленградчанчетата от „Млад огнеборец” станаха първи и в комплексното класиране с 1054 точки. Децата показаха майсторство в по-атрактивната дисциплина – пътеката, която изисква преминаване за време на препятствия, гасене с пожарогасители и кофпомпи, разгъване и сгъване на шланговете. На второ място се нареди отборът на Хасково. Трети са децата от СОУ „Л. Каравелов” Димитровград.

Победата на нашия отбор не е изненадваща, защото „Млад огнеборец” при СОУ „ Д-р Петър Берон“ е трикратен републикански шампион по пожароприложни спортове. Тимът ни ще представя България през юли на международно състезание на младите огнеборци във Франция. Отборът заслужи това право заради отличното си представяне и победите през миналата година. Амбицията на децата е да донесат титлата в България. Преди това свиленградският отбор ще представи региона на националното състезание в Албена, което ще се проведе от 7 до 10 юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.