Момичетата на Огнянка Петрова втори на 5 стотни от ЦСКА

Вашата оценка

С купа и единадесет медала се завърнаха гимнастичките от държавното първенство

След успешния спортен сезон гимнастичките ни са сред най-активните на градския басейн

След успешния сезон гимнастичките са сред най-активните на градския басейн

Поредното отлично представяне направиха гимнастичките от клуб „Александър Фотев” със старши треньор Огнянка Петрова. От Държавното първенство по спортна гимнастика – отборно многобой и шампионат на уредите те се върнаха с куп медали.

В отборната класиране при момичетата старша възраст свиленградските гимнастички „останаха” втори, само на 5 стотни от първия отбор ЦСКА. На практика това не е разлика, но … Зад нашите момичета останаха такива гимнастически центрове като Левски, Варна, Пловдив, Стара Загора, Търговище, Благоевград.

Изключително съм доволна от всички състезателки. Искам да им благодаря за положения труд през цялата година, каза Огнянка Петрова.

В шампионата на уредите в същата възрастова група Анелия Здравков взе бронзови медали. Същото направи Виктория Георгиева, но на прескок и успоредка.

При девойките Юлияна Апостолова стана трета в многобоя. Тя взе бронзови медали и за изпълненията си на греда и земя, със сребро се окичи  на успоредката.

При кадетките  Емилия Ангелова грабна три бронзови медала – многобой, земя и прескок. Плътно след нея се класира Миглена Милева.

От клуба благодарят специално на превозвача „Бойдев”  за оказаната подкрепа.

Юлияна, Миглена и Емилия са национални състезателки и ще участват в подготвителните лагери на националния отбор преди олимпиадата по гимнастика, която тази година ще се проведе в Холандия.

Огнянка Петрова благодари специално на най-малките си възпитанички, които също се представиха достойно, въпреки крехката си възраст.

Коментари

  1. Кореняк свиленградчанин казва

    Bravo na decata! Istinska klassa sa ot godini!

  2. Ivan казва

    Огнянка Петрова – национален треньор. Тъй де, щом може да бие ЦСКА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.