„Млад огнеборец” с десето място от състезанието във Франция

Вашата оценка

Най-доброто класиране досега на български отбор записа местният противопожарен отряд „Млад огнеборец” на 19-то международно състезание по CTIF, което се проведе във Франция. Учениците от СОУ „Д-р Петър Берон” постигнаха престижното десето място в комплексното класиране сред 46 отбора от 21 държави. Младите огнеборци на Свиленград станаха осми в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“. Състезанието по пожароприложен спорт за деца, юноши, доброволци и професионалисти – мъже и жени, се проведе във френския град Мюлюз от 14 до 21 юли. Сред участниците то е известно като „олимпиада“.

Изключително съм доволен от представянето на децата, каза треньорът им инспектор Ивелин Тонев от Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението. Въпреки че нямаха такава подкрепа от публиката, както останалите отбори, децата се представиха отлично и показаха какво могат. Досега наш отбор не се е класирал в десетката, което си е неоспорим успех, допълни той. Другият български отбор, участвал в състезанието – отборът на Варна, се класира на 18-то място.

Заедно с отбора на Португалия след финала на една от дисциплините

Нашият отбор се налага като един от най-силните в страната. Досега местните ученици няколко пъти са завоювали областни и републикански титли. През 2011 година огнеборците ни се класираха на 15-то място на същото състезание, което тогава се проведе в Словения.

От пожарната изказаха благодарност на педагога Мария Петрова, на директора на училището Мариян Боянов и на кмета инж. Георги Манолов за оказаната подкрепа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.