Огънят край Свиленград се разраства, стихията най-близо до Равна гора

Вашата оценка

Mежду 15 и 20 хиляди декара е обхванал пожарът в Свиленградско, съобщи към 21:30 часа комисар Николай Вълчев, директор на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково. Гасенето на пожара продължава и най-вероятно той няма да може да бъде овладян през вечерта, защото усилията на спасителите са съсредоточени да не допуснат огъня до стигне до близките села – Равна гора, Студена и Михалич.

Обстановката е много сложна. Пожарът се разраства. Правим всичко възможно да го спрем, каза още комисар Вълчев пред Агенция „Фокус”.

Сигналът за пожара е получен малко след 14.00 ч. днес. Огънят се разрази между селата Студена, Михалич и Равна гора. В потушаването му участват пожарникари с шест противопожарни автомобила, както и два автомобила на граничната служба в Свиленград.

Горят основно борови дървета. Фронтът на пожара е около 8 километра.

В късния следобед в гасенето се е включил и вертолет на Военновъздушните сили. Към мястото на пожара са изпратени и шест пожарни автомобили от областите Кърджали, Ямбол, Пловдив, Сливен и Смолян. В късния следобед най-застрашено е село Равна гора. То е в готовност за евакуация, тъй като пожарът е много близо до селото. В потушаването на огъня участват пожарникари, доброволци, гранична полиция, горски служители и местното население. От община Свиленград са осигурили водоноски, храна и вода за пожарникарите и доброволците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.