Гимнастичките с осем медала от международния турнир „Любчо Солачки“

Вашата оценка

С общо осем медала и три купи се завърнаха от Благоевград момичетата от клуба по спортна гимнастика „Александър Фотев”. Там те участваха в 10-ия юбилеен международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки”.

Клубът на Огнянка Петрова участва със свои състезатели в четири възрастови групи. Най-малките – до 7 години, се наредиха на трето място в отборното класиране, взимайки общо четири медала. Със злато в многобоя се окичи Карина Димитрова. Валентина Стойчева завоюва сребърни медали на земя и греда. Със сребро на успоредка и греда се окичи и Ивелина Атанасова.

Във втора категория Мартина Димитрова извоюва сребърен медал в многобоя.

При момичетата в трета категория медали заслужиха Гълъбина Михайлова – сребърен, на греда, Анелия Здравкова – сребърен, на земя и Памела Атанасова, бронзов медал. Бронзов медал на успоредка завоюва и Юлияна Апостолова, която се състезава в четвърта категория.

Тазгодишното юбилейно издание на международния турнир бе открито от заместник – министъра на младежта и спорта Йордан Йовчев. Участие в надпреварата взеха 180 състезатели от четири държави – Турция, Гърция, Кипър и България. На церемонията по откриването присъстваха освен легендата в този спорт Йордан Йовчев, също председателят на Българска федерация по гимнастика Красимир Дунев, както и световната шампионка на прескок Боряна Стоянова.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.