Юношите на Свиленград 1921 с победа над Локомотив Пловдив

Вашата оценка

Футболистите от детско-юношеската школа на Свиленград 1921 – деца и юноши младша възраст, се завърнаха от петдневен лагер в хасковските Минерални бани

Детско-юношеската школа на ФК „Свиленград 1921” се завърна от подготовка за пролетни полусезон на състезателната 2013/2014. На подготовка бяха двата отбора, които участват в първенството на Хасковската областна група за деца и юноши младша възраст.

От отбора на възрастова група деца пътуваха 22 момчета. В тази възрастова група участват деца родени през 1999 и 2000 година, но по преценка на треньора Димитър Калчоров, който е и отговорник за ДЮШ на ФК „Свиленград 1921” са включени и таланти, родени през 2001, 2002 и 2003г.

От отбора на възрастова група младша възраст пътуваха 15 момчета. В тази възрастова група участват деца родени през 1997 и 1998 година. Техен треньор е Петър Костадинов, един много амбициозен млад треньор.

Подготовката на младите футболисти бе от 23 до 28 февруари. Децата отседнаха в СПА хотел в хасковските Минерални бани, където имаха възможност да ползват фитнес зала, вътрешен и външен минерални басейни. За тренировки им беше осигурена възможност да ползват стадиона на с. Минерални бани.

По време на подготовката си Иван Бутраков, който е част от ръководния екип на ДЮШ на ФК „Свиленград 1921”, уговори контролни срещи за двата отбора с ДЮШ на ПФК „Локомотив” –  Пловдив.  Мачовете се състояха на стадиона в Пловдив.

Резултатите от тях не бяха определящи за треньорите на нашите тимове, казаха от ръководството. Важното в тези срещи бе да се види нивото на децата като цяло и да вземат участие всички. Важен момент за децата бе вълнението, което изпитаха от факта, че ще играят с ДЮШ на такъв класен клуб, какъвто е този на „Локомотив” –  Пловдив.

Срещата при  децата завърши с победа за пловдивчани с резултат 0:2, а отборът на възрастова група младша възраст победи отбора на на „Локомотив” с резултат 3:2. Беше истинско удоволствие да се наблюдават двете срещи и да се види как нашите деца по нищо не отстъпват на добре подготвените си съперници. На сайта на клуба можете да видите видео с головете, отбелязани от нашия отбор.

Особено радващ беше фактът, че на футболните срещи присъстваха доста родители, които подкрепяха бурно двата обора на ДЮШ на ФК „Свиленград 1921”. Благодарение на добрата организация на президента на клуба – г-н Иван Пехливанов, родителите, които имаха желание и възможност, посетиха футболните срещи, като преди това прекараха една вечер заедно в с. Минерални бани. Апелираме към всички родители – подкрепяйте децата си, те имат нужда от това. Бъдете на стадиона по време на изявите им и нека всички родители и почитатели на футбола и спорта да бъдем дванадесетия играч във футболните срещи на децата, те го заслужават, казаха от ръководството на клуба.

Важно е да се отбележи, че след първия полусезон и двата отбора са на първо място в групите си в Хасковска област, след страхотното си представяне. Това направи впечатление във футболните среди. За школата беше публикувана голяма статия в хасковска медия със заглавие „Рецептата на успеха”.

Благодарим на родителите затова, че финансираха 50% от пътуването. Благодарим на Кмета на Община Свиленград за това, че отново осигури останалата сума, за да стане това пътуване възможно.

Успех на двата отбора в новия полусезон, който започва на осми март в Хасково със среща между отборите на Хасково и Свиленград.

 

Коментари

 1. Анонимен казва

  KADE E KAL4ORA??? VELIKIA I NE PRIZNAT FUTBOLIST I TRENIOR!

 2. Безпристрастен казва

  Стига с тия заяждания на дребно. Вижте и признайте, че с децата в школата се работи повече от загрижено! Поздравявам президента Иван Пехливанов за всичко, което прави за малките! Та между Одрин и Пловдив има само една подобна школа – нашата! Малко ли е !?

 3. _)_ казва

  и ко >>??? какво става с тези като пораснат ,… поредните квартални смешници участвали за купа „3 март“

 4. Анонимен казва

  докато управляват футбола в свиленград хора като пенчев и калчора е треньор нищо добро не чака младите футболсти в свиленград. трябват честни хора, доказали, че милеят за футбола в свиленград, хора като вальо котето, свиленградския херо-петко, сега е пълна трагедия. идете и вижте каква е обстановката на стадиона , по цял ден играят карти и се чуват псувни, от външни хора, които играят там карти по цял ден и не знам каква работа имат там.

 5. Анонимен казва

  KAKAV HERO TA TE GO IZGONIHA OT JEPETO ZA KRAJBI VIE GO ISKATE FUTBOLA DA OPRAVIA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.