Мажоретките на Свиленград отново се класираха за европейско

Вашата оценка

Сн.: Даниел Делчев

Мажоретките на Свиленград отново се класираха за европейско първенство по батън туърлинг и мажоретки, което тази година ще се проведе в Хърватска. На 6-ия фестивал на мажоретния танц, което се проведе на 17 и 18 май в Шумен, момичетата от трета възрастова група завоюваха първо място и с това спечелиха квота за европейското. Те бяха безапелационни в групата си и с много чисто изиграване на съчетанието заслужиха купата.

Мажоретният състав към спортен клуб „Изида – Свиленград“ участва в състезанието с отбори в три възрастови групи. Общо завоюваните отличия на отбора са едно първо място в категория традиционал корпус, шест втори места в различните категории и едно трето място за най-малките в отбора, които се явяват за първи път на състезание. Девойките от IV възрастова група се представиха отлично като показаха най-доброто от себе си, но останаха на две стотни зад домакините от град Шумен.

Участие на състезанието в Шумен взеха над 300 мажоретки от 10 български града. В състезателната програма на фестивала тази година отборите представяха хореографии в пет категории в три възрастови групи.

През 2012 г. свиленградските мажоретки представиха България на европейско първенство във Франция, където постигнаха трето място и се завърнаха с бронзовото отличие.

Сн.: Даниел Делчев

Коментари

  1. Красота казва

    Гордея се с това ,че познавам лично Иванка Миткова !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.