Мажоретките триумфираха на фестивал в Пазарджик

Вашата оценка

С пет първи, две втори места и една специална награда се завърна мажоретният състав при СК „Изида” от четвъртото издание на Фестивала на мажоретните състави „Слънчева Бесапара”, провел се на 6 и 7 юни в Пазарджик. Нашите мажоретки отново показаха, че са един от най-добрите отбори в момента в страната.

Първи места завоюваха момичетата от трета и четвърта възрастови групи в дисциплините „Марш-парад 100 метра” и „Композиция с батони”. Отборът в четвърта възрастова група взе златото и при „Композиция с помпони”. Двете втори места са за момичетата от втора възрастова група на композицията с батони и от трета възрастова група при помпоните. Нашият отбор получи и специалната награда на ОДК – Пазарджик.

Журито бе впечатлено от множеството първи места на състава от Свиленград и реши да удостои техните треньори Иванка Миткова и Петя Карагьозова със специална награда за най-добро представяне на четвърия годишен мажоретен фестивал „Слънчева Бесапара“ град Пазарджик.

Момичетата получиха като допълнителна награда- торти, предоставени от сладкарница „Захарната къща“. Ръководителят на състава Иванка Миткова сподели, че е изключително доволна от състезанието и е горда с представянето на всички възрастови групи.

В четвъртото издание на „Слънчева Бесапара” се включиха 16 отбора с 421 мажоретки от градовете Пазарджик, Горна Оряховица, Правец, Ябланица, Панагюрище, Пловдив, Свиленград, Сливен, Симеоновград, Първомай,София, Своге, Сопот, Нови Пазар и Кнежа.

Миналият месец на 6-ия фестивал на мажоретния танц в Шумен момичетата от трета възрастова група завоюваха първо място и с това спечелиха квота за европейското първенство по батън туърлинг и мажоретки. Тази година то ще се проведе в Хърватска.

През 2012 г. свиленградските мажоретки също представяха България на европейско първенство във Франция, където постигнаха трето място и се завърнаха с бронзовото отличие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.