Младите ни огнеборци станаха републикански шампиони

Вашата оценка

Младежкият противопожарен отряд печели републиканската титла за втора поредна година Сн.: Архив

Младите огнеборци на Свиленград отново спечелиха републиканската титла. На провелите се в Албена XV-ти Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” нашите състезатели за пореден път показаха класата си и взеха купата в комплексното класиране. Те победиха в дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и заеха третото място на “400 м щафетно бягане с препятствия”.

За приза през двата състезателни дни спориха общо 28 тима – първенците от всички области в страната. Надпреварата беше между достойни противници, които демонстрираха сили, знание и възможности за справяне с препятствията, бе мнението на съдиите. Младите огнеборци от разградското училище СОУ „Никола Икономов“ взеха сребърните медали. Трето място зае отрядът от СОУ „Н. Вапцаров“, гр. Айтос.
Състезанието е ежегодно, като в него се използват елементи от ежедневната дейност на пожарникарите по правилата на международната организация на пожарникарите CTIF.

Победителят от двудневната надпревара – нашият отбор, ще представи страната ни на международното състезание по пожароприложен спорт. Миналата година, отново като победители, нашите деца представиха България в международната надпревара във Франция и заеха почетното 10-о място от 70 отбора.

Специално за откриването на националния шампионат гост в Албена бе главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Това е третата републиканска титла в актива на нашия отбор. Първата те спечелиха през 2010, а втората – през миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.