Денислав Проданов играе на международен турнир в Словения

Вашата оценка

Местният тенис талант с голям успех на държавното първенство

Денислав и треньорката му Елена Цингова

На международен тенис турнир в Словения участва местният талант Денислав Проданов. Участието му там започна днес. Страната ни ще бъде представена на турнира само от четирима състезатели във възрастовата група до 12 години – две момичета и две момчета, сред които и Денислав.

Миналата седмица пой записа още едно фантастично представяне на провелото се Държавно лично първенство за момчета и момичета до 12 години „Девин къп”. След.като втори месец Денислав запазва водачеството си в националната ранглиста,той успя да достигне до финал на най-силния турнир за годината. На държавното първенство, в което взеха участие над 120 момчета, поставеният под № 1 местен талант оправда напълно очакванията и след много тежък жребий на 1/8 и ? финал успя да си извоюва място на финала. Именно изключително тежките два мача,които се играха в един ден, изчерпаха до краен предел силите на Дени и му попречиха да бъде по-равностоен за титлата и така той се класира на второ място.

От провелите се до сега през годината шест турнира от най-висока категория, Денислав Проданов успя да спечели два от тях, на два беше финалист, а на останалите два турнира бе полуфиналист. Тези успехи привлякоха вниманието на националните треньори и в момента Дени е едно от трите българчета до 12 години, които си извоюваха правото да представят България на международни турнири, както и на предстоящото Европейско първенство в Турция.

Не зная хората дали осъзнават какво е успяло да постигне нашето момче, имайки предвид огромната конкуренция в спорт като тениса и факта, че част от победените от Дени деца тренират в тенис академии в САЩ и Испания, заяви треньорката му Елена Цингова.

Успехите си Дени дължи на тежките тренировки и на невероятната треньорка, която го подкрепя и не спира да го напътства и да му дава сили да продължава да се бори винаги за първото място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.