Доброволци от ГЕРБ изчистиха напълно 7 къщи в Странско, утре пак са там

Вашата оценка

Седем къщи изчистиха напълно доброволци от ГЕРБ днес в димитровградското село Странско. В групата от над 10 човека бяха водачите на кандидат депутатски листи Делян Добрев, Лиляна Павлова, Цвета Караянчева. Веднага, след като изчистиха наводнените къщи и улици  в симеоновградското Калугелово, в Странско дойде и Димитър Лазаров с пловдивската група. Иначе в селото се събраха кандидати за депутати и привърженици на ГЕРБ от Община Хасково, Община Стара Загора, Община Пловдив, Община Велико Търново и Община Кърджали.

Разчувствани, жителите на селото благодаряха на помагачите, които изнасяха с кофи тинята от домовете им. Баба Велика Жекова заяви, че това е нейното момче и разцелува Делян Добрев. Възрастната жена в началото не можеше да повярва, че тия „учени“ хора са дошли да чистят калта от  нейната къща. Семейство Иванови, където чистеше група от Велико Търново, заявиха пък,  че точно тези хора са истински патриоти, а това, че са дошли от другия край на България, за да им помогнат, показва колко обичат народа си.

В квартал Марииново пък бе групата от Смолян. Там в почистването на залети къщи се включи лично доктор Даниела Дариткова. Тя заяви, че е тук, защото знае какво е наводнението. През 2005 година се наводнила къщата на родителите й в Смолян от придошла река. Знам какво е тиня и как се чисти, затова съм тук, защото знам колко е важно в този момент някой да ти помогне, каза доктор Дариткова.

Утре в Странско отново ще бъдат кандидатите за народни представители от ГЕРБ и доброволци и симпатизанти на паритята.

Купуването и продаването на гласове престъпление!